Честно беше да имаме отговор от партията на промяната с

...
Честно беше да имаме отговор от партията на промяната с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Изискват се трудни политически решения

" Честно беше да имаме отговор от партията на смяната с кого желаят и от кой чакат поддръжка. От всички значи, че нямат никакво желание да го вършат - всички са Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ". Честно е преди да се сформира държавно управление водачите на всяка партия да из разясняват бюджета и да кажат какво ще гласоподават ", съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Най-добронамерено се обръщам, преди да ни бъде връчен първият мандат, към водачите на партиите да разясняват бюджета и да кажат на кое решение се стопират ", сподели Борисов.

" Работихме по целите по законодателната рамка - това са над 30 закона, те не са лишени от наличие, някои са прегледани детайлно. Нямаме спор, че е нужно работещо Народно заседание, което да взема решения и да излъчи държавно управление. Много ни изненадва, че през днешния ден тематиката е друга, че нашите сътрудници от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията, желаят от ГЕРБ да се разграничава от някакви модели. В момента следим серпантина от задължения, никакви вложения, липса на План за възобновяване и резистентност ", разяснява Десислава Атанасова.

По думите на Деница Сачева големият недостиг е вследствие на политическата рецесия.

" Свиването на недостига без да се пипат налози може да става с не повече 1 % на година, което ще обезсмисли референдума за еврозоната. Не отговаряме на нито един критерии, магическо решение няма и би трябвало или да се подвигат налози или да се отсрочи влизането в еврозоната. Изискват се сложни политически решения и отговорност от всички партии в Народното събрание ", сподели Деница Сачева.

Според Делян Добрев се изискват непопулярни решения, които да бъдат взети от доста огромно болшинство в Народното събрание.

Красимир Вълчев разяснява, че в показаните параметри няма нито един лев в допълнение за системата на висшето обучение.

" Разходите за храна не са обновени. Има скрити дефицити в бюджета ", добави Вълчев.

 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР