Честито! Вие сте един от нашите печеливши за телефон IPhone

...
Честито! Вие сте един от нашите печеливши за телефон IPhone
Коментари Харесай

Мошеникът Виктор възкръсна, смени си ЕГН-то и пак атакува Фейсбук с примамливи оферти

" Честито! Вие сте един от нашите печеливши за телефон IPhone 8 Plus! ". Ако получите това известие, ЧЕСТИТО - някой се пробва да ви измами. Въпросната лъжлива схема се случва в обществените мрежи и към този момент завлече десетки българи.

Горепосоченото известие се популяризира от фейсбук страница " Мачкай За Да Те Уважават " и " Няма Нищо По-Ценно От Приятелството " - те провеждат и организират игри, томболи и спонтанни " награждавания ".

Тарикатите не се стопират пред нищо и дори си градят образ на почтени и правилни, като са основали пост за похвали в една от двете страници. Там са оповестени фотоси на две сложени лице, като един от мъжете е същият, употребен за примамка преди повече от 5 месеца. Всички изобличителни мнения са изтрити, написа TrafficNews.bg.

Измамата плъзна още предходната година, когато схемата набра мощ, само че през днешния ден - месеци по-късно, " играчите " още веднъж се явиха на хоризонта. Можете да видите всичко за дръзкото шикалкавене за персонално облагодетелстване тук!

Новите известия, които измамниците изпращат, са съвсем идентични с върлувалите остарели схеми, като се изключи обстоятелството, че компанията се е преименувала от несъществуващата ANGLYSTYLES към също толкоз подправената GSTYLES, само че поставеното лице " сътрудник ", на който се превеждат пари по Еконт, е добре познатият Виктор Митев. Виктор се е състарил с 14 години, като се е сдобил с ново ЕГН и нов телефон. Разбира се при опит да го наберете, ще научите, че потребителят краткотрайно е лимитирал входящите си позвънявания. Нищо ново под слънцето.

Но да се върнем малко по-назад, за тези които не са осведомени с естеството на измамата. От упоменатите фейсбук страници се свързват с вас, с цел да ви кажат, че печелите /на някакво си основание/ iPhone финален модел - възложен от псевдо британска компания. После ви изясняват, че с цел да го получите би трябвало да заплатите транспортните разноски и след тънка психическа и словесна еквилибристика ви внушават, че най-изгодно е това да се случи като преведете 32,5 лв. на български " сътрудник " по Еконт.

Колегата още веднъж /както в досегашните схеми/ е Виктор Митев, само че по вълшебен път неговото ЕГН към този момент е друго от до момента представяното, както прочее и телефонен номер. Сумата би трябвало да бъде изпратена до офис на Еконт в Благоевград, оттова пък тя " пътува " за Елхово, където се намира и нашият " приятел " Виктор, прибиращ сумата и забравящ за сделката с айфона.

Как обаче толкоз време Еконт продължава да играе заслон за измамници и никоя държавна институция не е достигнала до Виктор хамелеона по ЕГН, който прочее си служи с непознати персонални данни, което е следващо закононарушение на сметката му, остава безусловно неразбираемо. Проверка в регистъра за здравни осигуровки издава, че лицето, което стои зад идентификационния номер, е друго и евентуално индивидът тъне в незнание за шмекерията.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР