Честито на спечелилите, но се надявам еуфорията да не ги

...
Честито на спечелилите, но се надявам еуфорията да не ги
Коментари Харесай

След местния вот: Ще отправили ГЕРБ заявка за министерски кресла при ротацията на премиерите

„ Честито на спечелилите, само че се надявам еуфорията да не ги държи прекомерно дълго, тъй като не по този начин стои въпросът с публичното доверие. Те завоюваха вота, само че занапред би трябвало да се борят за него. Активността беше ниска. Картата е доста фрагментирана с доста цветове. Макар да имаме спечелили, всички следва да печелят доверие “, разясниха в студиото на bTV Новините социологът Геновева Петрова от „ Алфа Рисърч “.

„ Видяхме остър език сред сътрудниците в ръководството. Няма сигнали за промени. Формулата като ръководещо болшинство ще се резервира. Не мога да кажа, че има знаци за смяна макар прочувственото изявление на водача на ГЕРБ “, уточни тя.

След втори следващи локални избори в София изходът от конкуренцията за кмет на столицата ще бъде оспорен, стана ясно от думите на Ваня Григорова

„ Ситуацията в Столичния общински съвет е доста забавна. Най-много съветници има листата на ПП-ДБ, само че нейните представители са безапелационни, че няма да влизат в сходно партньорство на локално ниво. Дадоха поръчка за плаващи болшинства “, сподели още Петрова.

Балотажи се организираха в 21 региона, а главните конфликти бяха сред ГЕРБ и ПП-ДБ

„ Възпроизведе се разпределението на политическите сили на национално равнище. Фактически в локалната власт влизат и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и „ Възраждане “. Започна да се случва едно естествено систематизиране и по места “, добави Добромир Живков от „ Маркет ЛИНКС “.

„ Активността е с 5% по-ниска от предходния локален избор, само че с 5% по-висока от парламентарните избори през април “, посочи той.

Ще бъда кмет на всички софиянци – и тези, които ме поддържаха и тези, които не ме, сподели новият кмет на столицата

„ Прехвърчането на искри в предизборната акция целеше активизиране на електората. ГЕРБ тази седмица ще препотвърди продължаването на работата в този формат, само че със поръчка за министерски кресла при ротацията през март “, изясни социологът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР