Честите валежи, избуялите треви и високите температури са рай за

...
Честите валежи, избуялите треви и високите температури са рай за
Коментари Харесай

Страшна напаст удари Асеновград, местните са на нокти

Честите превалявания, избуялите треви и високите температури са парадайс за змиите, които паникьосаха жителите на Асеновград. В една от локалните фейсбук групи хора алармират, че са видели влечуги в градините и в околоблоковите пространства в квартал "Запад " в града, както и в региона на Бачковския манастир.

Някои от постовете са съпроводени и от фотоси на убити пепелянки. Асеновградчанин алармира и за друга заплаха – скорпион с размери към 7-8 см., написа Трафикнюз.

Снимките събраха стотици мнения, а хората разменят препоръки какво да вършат, в случай че видят влечуго в двора си. „ По случай суматохата, която обгръща Асеновград, а и освен, желая в поредност от мнения да ви показва змиите, които се срещат в Асеновградска община. Ще стартира с една от най-разпространените змии в България - Vipera ammodytes или по този начин наречената пепелянка. Пепелянката доближава дължина до 50 – 70 cm, извънредно рядко над 100 cm. Максималната дължина на женските е по-малка, в сравнение с мъжките, въпреки че междинният им размер е по-голям. Максималният размер зависи и от подвида, като северните форми са по-едри от южните. В нашата община се среща най-много в планинския и предпланинския район”, написа консуматор в групата.



Той поучава, когато излизаме измежду природата, наложително да носим дълги панталони и високи обувки. Ако забележим змия в двора или къщата си, наложително да сигнализираме на тел. 112. Екип на пожарната ще я хване и реалокира на отдалечено място. При захапване от отровна змия пък никога не би трябвало да се опитваме да изсмучим отровата с уста. Тъй като при един кариес или афта непосредствено отровата е навлязла в кръвта. „ На първо място запазваш хладнокръвие, обездвижваш крайника, само че не го престягаш доста сълно, тъй като това ще докара до по-големи проблеми. И с постепенно движение се предвижваш до най-близкото обитаемо място. Но отново споделям, без да се бърза, задачата е да не се забързва сърдечната активност и по този метод отровата да се распростре в кръвта. Специално отровата на българските змии е хемотоксична, като вид е да изпиеш два аспирина”, поучава мъжът.



Въпреки терзанията обаче, досега никой не е потърсил помощ. От пресцентъра на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " оповестиха, че от 1 юни до момента няма постъпил нито един сигнал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР