Честите избори имат и оздравителен ефект - в една бързо

...
Честите избори имат и оздравителен ефект - в една бързо
Коментари Харесай

Ергенът, сексапилът на Нинова и избори до дупка!

Честите избори имат и възстановителен резултат - в една бързо топяща се нация като нашата не е надалеч времето, когато всеки гласоподавател ще може да се опитва и като кандидат-депутат

 

Има нещо величаво в предизборната битка. И нещо трагично - съвсем като при класовата.

Нямам поради, че стартира величаво и приключва трагично, изключително за електората.

Говоря за тръпката - шумят кандидатските листи от тайното и очевидно пренареждане, в някои региони напряко плющят като флагове, а кандидат-депутатите наострят уши като кавалерийски кон при „ Шуми Марица “. Всякой гледа да е с едни гърди напред и един зложелател съпартиец повеч мъртъв да постави, тъй като неизбираемото място вещае покруса за родината и изключително за родата. 

Трагично е да прекъснеш фамилната традиция (депутат е моят баща, народен представител ще стана аз)  и да се превърнеш в черната овца на семейството единствено тъй като партиен водач е предпочел различен от племето.
А какво ще каже мама?
Толкова хотели ти генерирах, а ти се оказа дегенерат! Посрамване отвред. След което почваш да се обясняваш, че се отказваш от конкуренцията, тъй като ще си по-полезен на локалните избори, само че в това време ще продължиш да работиш за България, защото си националноотговорен. И не бягаш от отговорност. Е, няма други две изречения, които да илюстрират по-добре кандидатдепутатската мъка. Някой нов Йовков би написал: „ Боже, какъв брой тъга има в кандидатдепутатския свят, Боже! “ 

Щом един път самичък си признал, че си националноотговорен и не бягаш от отговорност, това е явен пораженчески знак за партийните ти врагове, че вождът те е пратил да дириш бялата лястовица. А това непродуктивно занятие се отнася единствено за електората, ще ти обяснят политическите пиари. Не е срамно да си прелетна птица и да прелиташ славно от една партия в друга (най-много да раздразниш Слави), не е срамно да обещаваш на гласоподавателите по една бяла лястовица на метър жица с на ниска цена ток, само че в случай че самичък започнеш да ги дириш, това към този момент е за психиатър. Ала и до такава степен се стига при кандидатдепутатската драма...
Да оправяш единствено себе си води до демографска катастрофа
Ето за какво гласоподавателят би трябвало да бъде по-снизходителен към тези свои сънародници, които толкоз желаят да го оправят. Искат го с цялата си душа и изпосталяло тяло, обладано от предусещане за охранване на държавната ясла, та когато някакво неизбираемо място секне креативния им порив, те под паника стартират да оправят себе си.

А това не е репродуктивно.

Не е национално отговорно. Да оправяш единствено себе си води до демографска злополука. После за какво сме били най-бързо чезнещата нация в света - ами гласоподавателят е отговорен.

Господин гласоподавателят мъчно може да прозре в нежната душeвност на кандидат-депутата. Да проумее какъв брой ранимо творение е този хомо сапиенс, поради обстановката, в която е. Това си е напряко съспенс - наложителен детайл за всеки политически трилър. След което следва хорърът, но това към този момент е следизборен сюжет.
Как ще станем Люксембург на Балканите
Честите избори имат и възстановителен резултат - в една бързо топяща се нация като нашата не е надалеч времето, когато всеки гласоподавател ще може да се опитва и като кандидат-депутат. Пробва се да вземем за пример на изборите през есента, усеща трагичността на ролята и на изборите напролет към този момент гласоподава с схващане. Защото нацията може и да се топи, само че депутати си остават 240 и е допустимо в недалечно бъдеще да се реализира цялостно равнене: един гласоподавател - един народен представител. На всеки българин - по един националноотговорен. Така ще станем страната с най-вече депутати на глава от популацията, най-отговорната в Европа, един същински политически Люксембург на Балканите.

А и това е разтуха, откакто не си могъл да станеш Швейцария.
Тотална диверсификация: цялостен избор на избори
Така че господин гласоподавателят да не се ужасява от честите избори, а да огледа откъм положителната страна - напът сме да въведем тотална диверсификация: цялостен избор на избори. Вече няма да сме подвластни от единствено едни избори на 4 години, а зареждайки се с изборна сила на всеки две месеца, ще станем енергийно самостоятелни.

А и постоянно повтарящата се панорама на толкоз маса превъзбудени партийни членове си е секси отвред.
Първо замразяват Димитров в мавзолея, след това - и цените
Е, до момента в който по тв приемника не се появи да вземем за пример Нинова и да те побият смразяващи тръпки, в смисъл - не споделям, че тя не е интелигентна и не е красива, в противен случай, другояче по какъв начин щеше да ръководи с умно-красивите, единствено имам поради, че отново дава обещание да замрази всички цени. И на газта, и на хляба, и на бензина... Знае ги Нинова тези неща - заледяване му е майката. Столетницата от дълго време си пада по замразяването, първо замразяват Димитров в мавзолея, след това - и цените, дето се споделя - има последователност. Откъде след това ще дойдат парите за размразяването, е въпрос на светлото бъдеще. 

От избор на избор Нинова пада все по-надолу, само че се изкачва все по-нагоре във властта. Може и да е нелогично, само че и за това си има отговор: Обиграната партийка е схванала, че гласоподавателят е като ергенът - с цел да те одобри, би трябвало да го приласкаеш. И да му нашепнеш това, което желае да чуе. Така и фенове, и артисти остават удовлетворени, най-малко до момента в който трае шоуто. Затова никой не може да отхвърли заразяващия политически съблазън на другарката.

А България си остава в бърнаут. 

От избор на избор и от заледяване до заледяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР