Честит празник! Така ректорът проф. д-р Димитър Димитров се обърна

...
Честит празник! Така ректорът проф. д-р Димитър Димитров се обърна
Коментари Харесай

УНСС откри кандидат-студентската кампания със състезание по счетоводство

Честит празник! Така ректорът проф. доктор Димитър Димитров се обърна към над двестата състезателите по счетоводство пристигнали от цялата страна в тестовия център на УНСС. Именно с това съревнование на Асоциацията на икономическите учебни заведения в България, което има над 20-годишна история, Университетът за национално и международно стопанство откри своята кандидат-студентска акция.

„ Честит празник на знанието. За всички вас и за нас, които присъстваме тук през днешния ден е празник - празник на младостта, на знанието, на целеустремеността. Да дойдете в събота на съревнование по счетоводство, това е подвиг в спокойно време. Поздравления за напъните, които сте създали, поздравления и за учителите, които са работили за вашата подготовка ", сподели проф. Димитров и добави: „ Вие сте избрали един нелесен, само че доста прекрасен път за развиване ". Ректорът даде образец с неотдавна маркирания празник на банкерите - Никулден, 6 декември, където в препълнената с банкери зала, 90 на 100 за били ученици на УНСС, както и с актуалното държавно управление, в което шестима министри са приключили УНСС, отпред с министър-председателя. „ Пожелавам ви триумф, поисквам ви да мечтаете и да ви видя като наши студенти наесен ".

На откриването участваха още проф. доктор Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес съдействие и студентски политики, проф. доктор Матилда Александрова, зам.-ректор по образователната активност, проф. доктор Даниела Фесчиян, ръководител на Асоциацията на икономическите учебни заведения в България,г-жа Мая Гешева, член на Координационния съвет на АИУБ и шеф на Националната финансово-стопанска гимназия и госпожа Емилия Иванова, заместник-председател на АИУБ, шеф на Националната търговско-банкова гимназия и един от основателите на Асоциацията ( на фотографията от ляво надясно)

Приветствие към състезателите за тяхната целенасоченост и мотивация насочи проф. доктор Даниела Фесчиян, ръководител на Асоциацията на икономическите учебни заведения в България. Тяоткри надпреварата и се обърна към зрелостниците с думите: „ Скъпи деца, това, което вършиме е необикновено, то е самопризнание към УНСС, самопризнание и за вашата подготовка, шефове и учители. " Тя акцентира, че във време, в което университетите се конкурират и одобряват с резултати от държавните зрелостни изпити, те творят просвета, подготвяйки се от 9 клас в извънредно комплицираните области на стопанската система. Проф. Фесчиян увери, че повода за този техен избор е тъй като желаят да бъдат водачи, да са най-хубавите измежду най положителните и тъй като знаят, че „ Пътят на триумфа минава през УНСС ", университет, който надгражда академизма, науката и нейната приложност.

Над 200 средношколци от учебните заведения, членове на АИУБ в цялата страна се конкурираха за лидерска позиция в влиятелното съревнование, което обезпечава на лауреатите студентско място в УНСС.

УНСС, като най-големия бизнес университет в България и Югоизточна Европа, обезпечава на студентите си подобаваща среда за развити и сполучлива реализация на пазара на труда. Университетът предлага богат набор от специалности, търсени от бизнеса и съвременно икономическо обучение, стъпило на актуалните способи за преподаване в 42 бакалавърски специалности и компетентност „ Право " за образователно-квалификационна степен „ магистър " след приблизително обучение. Приемът държавна поръчка е над 3000 места с обезпечено общежитие за всички претенденти.

Кандидатстудентската акция ще продължи с още надпревари, срещи с учениците от цялата страна, вдъхновяващи запознанства с бизнес-лидери, приключили УНСС, онлайн полемики, дни на отворените порти за обособените катедри и представяния на всяка една компетентност от богатото портфолио на университета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР