Честит празник, скъпи сънародници! Днес отбелязваме една бележита дата, която

...
Честит празник, скъпи сънародници! Днес отбелязваме една бележита дата, която
Коментари Харесай

Караянчева: България е успявала винаги, когато е била единна

" Честит празник, скъпи сънародници! Днес означаваме една бележита дата, която след 135 години продължава да ни вълнува и да ни изпълва с горделивост и самочувствие – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тя е яркото доказателство, че можем да сме единни, когато пазиме националните си ползи. " Това написа в профила си във Facebook ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка днешния празник - Съединението на България.
" Това е един от дребното моменти в нашата история, когато българският народ се явява обединен. Това е един от дребното моменти, когато българинът е дръзнал изрично да отхвърли непознатия диктат и да поеме самичък в личните си ръце ориста на отечеството ", написа още Караянчева.
 Бойко Борисов: Вярвам в мъдростта на българския народ! Бойко Борисов: Вярвам в мъдростта на българския народ!
Министър-председателят Бойко Борисов направи изказване по случай 135 години от Съединението на България. Ето цялостният текст на речта му:...
" От дистанцията на времето ние сме длъжни да прочетем задълбочено поуките и уроците от Съединението. България е успявала постоянно тогава, когато е била единна. И през днешния ден този акт ни дава скъп урок – по какъв начин националните цели могат да са над всичко, да ги поддържат всички без оглед на партийните пристрастия, без политически сметки и персонални изгоди ".
" Съединението е дело на целокупния български народ. Един народ, който съумя да потвърди пред Европа своите морални, военни, политически, национални качества, да отбрани своето право, своето почтено място в огромното европейско семейство.
Дълбок реверанс пред паметта и делото на героите от Съединението! Да живее България! ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР