Честит празник на всички Вас, които пазите и развивате българския

...
Честит празник на всички Вас, които пазите и развивате българския
Коментари Харесай

Денков отбеляза специално учителите зад граница за празника

" Честит празник на всички Вас, които пазите и развивате българския език, българската просвета и просвета в Родината и отвън нея ", пожелава министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в приветствието си за 24 май, което той насочва към учителите, учените и преподавателите, към създателите, хората на словото и духа, към учениците и студентите.

Текстът беше изпратен до медиите от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

" Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които изискуем не просто нашата писменост, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме разнообразни и неповторими, че сме измежду първопроходниците на европейската цивилизация.

От нашите общи старания през днешния ден зависи да запазим стратегическото място на България освен в културно-историческото завещание, само че и в сегашното и бъдещето на Европа ", показва министър Денков, представен от " OFFNews ".

Той акцентира, че няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от креативния дух:

" Знаете го най-добре Вие - учителите и университетските преподаватели, посветили живота си на образованието и възпитанието на децата ни. През миналите две години на тежки тествания Вие доказахте своята отдаденост към задачата на модерни просветители, за което Ви изискуем бездънен реверанс. Вярвам, че и отсега нататък дружно ще работим за реализиране на общата ни цел - по-качествено обучение на идващите генерации българи.

По пътя към нея сигурно ще има компликации, от всички нас ще се изискват още повече старания и сила, само че това няма да ни спре. Защото носим отговорност за бъдещето на България ".

Специална признателност заслужават учителите в българските неделни учебни заведения в чужбина - за тяхната нестихваща любов към Родината, за ентусиазма и професионализма, с които съхраняват българското слово и българския дух и ги предават на българските деца по целия свят, отбелязва просветителният министър.

По думите му най-хубавият метод да предвидиш бъдещето е да го създадеш. Всеотдайният труд на българските учени удостоверява тази поговорка на световноизвестния икономист Питър Дракър. Уважаеми сътрудници, Вашите постоянно търсещи мозъци, твърдоглавие и неизменност уголемяват границите на човешкото знание и вършат живота ни по-добър. Благодарим Ви! Признателни сме Ви и за това, че вдъхновявате младежите да поемат по вълнуващия път на науката, се споделя в приветствието.

" Поздравявам всички продължители на светлата задача на Първоучителите за запазване и разпространение на българския език, българската просвета, нематериалност и традиция. Докато Ви има, ще я има и България, тъй като " народността не пада там, дето знаньето живей! Честит празник! ", пожелава просветителният министър акад. Николай Денков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР