Честит празник на всички учители! Силно ценя Вашата работа и

...
Честит празник на всички учители! Силно ценя Вашата работа и
Коментари Харесай

Бойко Борисов Лично Обяви! Вдигат Заплатите На Хиляди Българи! Ето Кого Засяга!

" Честит празник на всички учители! Силно оценявам Вашата работа и Ви благодаря за старанието и грижите, които полагате за децата на България. Майка ми беше учителка и добре знам по какъв начин дълги години сте били с незаслужено дребни заплати, само че все пак постоянно сте правили Вашата работа професионално и с обич. Но времената се трансформират, а Вие заслужавате освен това от положителни думи ", написа министър председателят Бойко Борисов във фейсбук във връзка интернационалния ден на учителя.

В посланието си в обществената мрежа министър председателят удостоверява уговорката на държавното управление и ръководещото болшинство хонорари на учителите сензитивно да порастват и изискванията, в които работят да се усъвършенстват.

" Като министър председател на България и ръководител на най-голямата партия в Народното събрание, удостоверявам уговорката на държавното управление и ръководещото болшинство, Вашите хонорари сензитивно да порастват и изискванията, в които работите да стават все по-добри. Още в бюджетната прогноза за 2020 година са разчетени в допълнение 360 млн. лева за по-високи училищен заплати, което е следващата стъпка към обещанието ни за двойно нарастване в границите на мандата. Вярвам, че Вие го заслужавате и че всички българи поддържат тези политики, оценявайки Вашата основна роля в обществото ", написа Борисов.

Честитка към учителите във връзка днешния им празник насочи и просветният министър Красимир Вълчев.

" Скъпи учители, благодаря за търпението, добротата и всеотдайността, с която изпълнявате тази благородна специалност. Защото от вас зависи освен дали децата ще са грамотни, образовани и сполучливи, само че и дали ще са положителни хора и почтени жители ", споделя министър Вълчев.

Той декларира, че няма друга специалност, от която толкоз доста да зависи духовното и социално-икономическото развиване на страната. Вие се грижите за нашето бъдеще и единствено посредством Вас и Вашите старания е допустимо да подсигуряваме високо качество на образованието, което нашите деца заслужават. Затова е значимо да продължим с политическия и бюджетен избор за високи училищен заплати и за издигане престижа на учителя. Важно е и да оправдаваме този избор с положителни просветителни резултати, показва просветителният министър.

5 октомври е Международният ден на учителя. Отбелязва се от 1994 година насам. Той влиза в международния календар по рекомендация на ЮНЕСКО във връзка годишнината от приемането на документа " Препоръки, касаещи статуса на учителя ". Това става през 1966 година, а задачата на документа е да се подчертае какъв брой е значима ролята на учителите в обществото.

Вие имате гения, силата и отговорността да извършите своя дълг. И с изключение на да давате познания, би трябвало да мотивирате децата да учат, да провокирате въображението им и да ги вдъхновите самите те да бъдат утрешните учители, споделя министър Вълчев. И пожелава на учителите " здраве, сили, непримиримост и ентусиазъм ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР