Честит Празник! Има празник. Не трябва заради Илия да не

...
Честит Празник! Има празник. Не трябва заради Илия да не
Коментари Харесай

Илиян Василев: За мен истинският национален празник е Съединението

Честит Празник! Има празник. Не би трябвало поради Илия да не одобряваме Свети Илия. Но не може да бъда народен. По доста аргументи, само че най-главната е поради потреблението му от съветската агитация за користни цели

Имам благодарност към тогавашните бойци и генерали, които са били и дали живота си. Не и към сегашните политици в Русия и у нас, които се кичат с непозната популярност и търсят благодарност. Всичко е платено и изискуем нищо на актуалните жители на Кремъл.

Но да се помолим за душите на починалите в тази война, от всички националности, за доблестните опълченци, за всички които направиха допустимо възобновяване на българската страна.

Винаги съм правил разлика сред признателността и паметта за падналите в тази война, за които народът самичък се грижи, и подправените и грозни монументи отдадените на Червената войска поробителка, за които се грижат обезверените русофили Тези последните би трябвало да бъдат отстранени.

За мен същинският народен празник е Съединението и тъй като е реализиран независимо, само че най-много тъй като посланието на празника - потребността от единение на нацията е постоянно.

Илиян Василев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР