Чест прави на Калина Константинова, че положи усилия и се

...
Чест прави на Калина Константинова, че положи усилия и се
Коментари Харесай

Христо Проданов: 22 000 са регистрираните в държавните бази украинци по новата програма с по-ниска

Чест прави на Калина Константинова, че постави старания и се оправи извънредно добре с тази бежанска рецесия. Това сподели министърът на туризма Христо Проданов в предаването „ Тази неделя “ по бТВ.

Той уточни, че през последните три месеца 300 000 украински бежанци са минали през страната ни. „ Не чух Калина Константинова един път да излезе някъде и да се оплаче какъв брой е тежко. Да, евентуално си е изпуснала нервите, за което се извини, тъй че не би трябвало да я виним. Тя свърши доста работа “, съобщи Христо Проданов.

Към вчерашна дата 22 000 са записаните в държавните бази украинци по новата стратегия с по-ниска цена. Базите са по Черноморието и навътре в страната, изясни министър Проданов.

Целта на държавното управление през идващите три месеца е цялостна интеграция на тези хора. „ За да стартират те да работят и живеят като всички останали български жители, тъй като това е спасението. За тези три месеца щабът би трябвало да предприеме такива дейности, че това да се случи “, съобщи той.

Два са факторите, които ще окажат мощно въздействие върху летния сезон у нас, означи Христо Проданов. Руските и украинските туристи образуват към 1/10 от входящия туризъм в България, само че тази година страната ни няма да може да разчита на тях. Има и целенасочена акция от страна на съперници, че в района е неспокойно и че има проблеми по Черноморието. „ В момента сме насочили всички старания да убедим нашите задгранични сътрудници в това, че България е сигурна и спокойна дестинация и че непознатите и българските жители ще изкарат една приятна, сигурна и спокойна отмора “, съобщи министърът на туризма.

Компенсаторните ограничения за туристическия отрасъл са само за цената на тока, съобщи министър Проданов. Тъй като няма нотификация от Европейска комисия за продължение на държавната помощ под каквато и да е форма след юни, мярката 60/40 стопира, разгласи той. Отпада и опцията за понижаване на таксите на концесионерите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР