Чест му прави на Христо Стоичков за думите към Емил

...
Чест му прави на Христо Стоичков за думите към Емил
Коментари Харесай

Стоичков с трогателно обръщение към Емо Костадинов

Чест му прави на Христо Стоичков за думите към Емил Костадинов точно на юбилея на героя от " Парк де пренс ". Камата се обърна посредством " Труд " към своя някогашен съотборник от ЦСКА и националния отбор.

„ Искам да пожелая цялото благополучие и здраве на света на Емо. С него ме свързват страхотни мемоари, за които книги може да се напишат. Още до момента в който съвсем не се бръснехме в ЦСКА, само че биехме всички наред. Само Емо си зае какъв брой паса ми е подал за голове.

Ама да не не помни, че и аз към давал. В националния тим се бяхме разбрали – той печели дузпата, аз я въвеждам. Не проработи единствено на полуфинала на Световното в Щатите. И там Емо си заслужи дузпата, само че френският арбитър Киню... Той си знае. И по този начин с Костадинов в тандем стигнахме до „ Парк де Пренс “.

Емо е индивидът, поради който България още я знаят по света. Не минава месец без да изгледам най-малко един път двата му гола против Франция. Какви голове единствено! И първия, и вторият бяха от хубав по-красив. За значимостта им всичко е казано, а „ петлите “ още ги сънуват “, разгласи Христо Стоичков.

„ Костадинов беше превъзходен състезател, който направи и отлична кариера. Единственият наш съотечественик с гол във край на европейски шампионат. А надали ще има различен случай, когато двама българи да са един против различен на полуфинал на Шампионската лига. Беше горделивост навръх „ Камп Ноу “ да се здрависаме и прегърнем на терена.

Емо, още един път ти поисквам да си доста здрав и обичан. И да благодарим на двете Марияни, нашите съпруги, че ни търпят толкоз години. Честит празник! “, добави носителят на „ Златната топка “ за 1994 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР