Чешкото правителство реши днес да заведе дело срещу Полша пред

...
Чешкото правителство реши днес да заведе дело срещу Полша пред
Коментари Харесай

Чехия завежда дело срещу Полша заради увеличаване на въгледобива

Чешкото държавно управление реши през днешния ден да заведе дело против Полша пред Европейския съд поради увеличението на производството на въглища в мина „ Туров “ в Долна Силезия, заяви чешката национална телевизия.
в Съда на Европейски Съюз в края на февруари или началото на март и ще бъде квалифициран от министерствата на външните работи и на отбраната на околната среда на Чехия. Правителството упорства за неотложно ограничение на добива на въглища в полската мина, която се намира на 15 км от град Либерец и от други обитаеми места в Чехия.
 В Чехия стават наложителни респираторните маски В Чехия стават наложителни респираторните маски
Чешкото министерство на опазването на здравето вкара в републиката задължението да се носят респираторни маски, които са с нараснала степен н...
Чешкото държавно управление от дълго време се пробва да издейства възбрана от полските управляващи за увеличението на добива от въглища в тази мина, която нанася съществени вреди на екологията в северните райони на Чехия. за замърсяване на въздуха и подпочвените води, както и за зародила действителна заплаха за здравето на жителите на страната. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР