Чешкото правителство подава оставка, обяви премиерът Андрей Бабиш, като увери,

...
Чешкото правителство подава оставка, обяви премиерът Андрей Бабиш, като увери,
Коментари Харесай

Андрей Бабиш обяви оставката на чешкото правителство

Чешкото държавно управление подава оставка, разгласи министър председателят Андрей Бабиш, като увери, че държавното управление му в оставка ще продължи да се бори с коронавирусната пандемия.

Чешкият министър-председате е подал оставката на държавното управление в писмо до президента Милош Земан, който е в болница от 10 октомври. Обикновено оставката се връчва персонално на президента, само че сега това не е допустимо, осведоми Ройтерс.

 От болничното заведение Земан разгласи, че дава път на опозицията да сформира държавно управление Виж още

Когато Земан одобри оставката, той ще би трябвало да разпореди на досегашното държавното управление задачата да продължи да извършва отговорностите си до сформирането на ново държавно управление, което се чака да се случаи през идващите седмици.

Правителството на Бабиш подаде оставка, откакто партията на премиера " Действие на недоволните жители " (АНО) и нейните съдружници бяха победени от опозиционните сили на парламентарните избори, създадени на 8 и 9 октомври.

Очаква се, че Петър Фиала, водач на Гражданската демократическа партия и на опозиционното обединяване " Заедно ", да е новият чешки министър председател откакто във вторник Земан изиска от него да води договаряния за съставяне на ново държавно управление.

Не се оповестяват детайлности за болестта на президента, с изключение на изказване на един от лекарите, съгласно който става дума за заболяване на черния дроб, отбелязва.

В Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, през днешния ден има 13 502 нови случая на инфектирани с COVID-19. Затова и министър председателят в оставка се ангажира до преустановяване на активността си неговото държавно управление да продължи с дейностите за преодоляване на пандемията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР