Чешкото правителство оцеля след опит да бъде свалено с вот

...
Чешкото правителство оцеля след опит да бъде свалено с вот
Коментари Харесай

Опозицията в Чехия не успя да свали правителството с вот на недоверие

Чешкото държавно управление оцеля след опит да бъде свалено с избор на съмнение, съобщи Ройтерс. 

Резултатът от гласуването е предстоящ. Кабинетът жигосах вота на съмнение като пиар ход на опозицията по отношение на президентските избори в страната.
След повече от 25 часа разискване в последните два дни Камарата на депутатите отхвърли късно нощес предлагането със 102 гласа " срещу " при 81 " за ". Управляващата десноцентристка петпартийна коалиция има 108 места от общо 200 в долната камара на Народното събрание и не сподели никакви признаци на пропукване.

Основната опозиционна мощ, придвижването " Действие на недоволните жители " (АНО), свика вота на съмнение единствено дни откакто неговият водач, някогашният министър председател Андрей Бабиш, и генералът от запаса Петър Павел завоюваха първите две места на първия тур на президентските избори. Двамата ще се изправят един против различен на балотаж, който ще бъде създаден на 27 и 28 януари.

Бабиш споделя, че в случай че бъде определен за президент, ще оказва напън върху десноцентристкия кабинет и да дава повече помощ на уязвимите групи, потърпевши от повишаването на живота.

АНО изиска избор на съмнение на държавното управление поради неговия отвод да разиска в Народното събрание въпроси като дефицита на някои медикаменти, финансирането на обществените помощи и проектите за смяна на налог добавена стойност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР