Чешкото правителство обяви, че ще въведе нови мерки за насърчаване

...
Чешкото правителство обяви, че ще въведе нови мерки за насърчаване
Коментари Харесай

Чехия вади тоягата на принудата, за да ускори ваксинацията срещу коронавирус

Чешкото държавно управление разгласи, че ще вкара нови ограничения за поощряване на имунизирането против ковид след нов връх в броя на ежедневните инфекции, оповестява БГНЕС.

От понеделник, 22 ноември, единствено на имунизираните и на тези, които са преболедували COVID-19 през последните шест месеца, ще бъде позволен достъп до питейни заведения, заведения за хранене, хотели и други услуги. Отрицателният резултат от тест за COVID-19 към този момент няма да е задоволителен за достъп до закрити обществени места, съобщи Агенция Франс Прес.
Съединени американски щати се готвят публично да започват реваксинация против ковид
Очаква се през днешния ден, 19 ноември, Администрацията по храните и медикаментите към министерството на опазването на здравето и човешките запаси на Съединени американски щати...

" Вдъхновихме се от баварския модел, чиято основа е, че единствено имунизираните или тези, които са боледували от COVID-19, могат да имат достъп до услуги, хотели и събирания ", съобщи в Twitter министър-председателят в оставка Бабиш.

Министърът на опазването на здравето Адам Войтех изясни, че " главната цел на тези ограничения е да стимулират хората да се имунизират ".

Правителството възнамерява изключително съвещание през днешния ден, с цел да посочи детайлностите по новите правила, които ще включват и постоянни проби за COVID-19 в учебните заведения и на работните места за тези, които не са имунизирани.

Тази седмица в Чехия беше регистриран най-високият дневен брой нови случаи на заразяване с ковид от началото на пандемията, като във вторник бяха регистрирани 22 470 нови случая. От началото на пандемията вирусът е умъртвил 31 769 души в страната с население от 10,7 млн. души.
Чехия и Словакия постановат нови ограничавания на неимунизираните хора
Правителствата на Чехия и Словакия утвърдиха през днешния ден нови ограничавания поради ковид, които ще влязат в действие от идната седмица и щ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР