Чешкият централен защитник на Левски Давид Яблонски продължава да се

...
Чешкият централен защитник на Левски Давид Яблонски продължава да се
Коментари Харесай

На Герена: Яблонски си тръгва, идва Ники М.

 Преговорите за нов контракт сред Левски и Яблонски буксуват
Чешкият централен бранител на Левски Давид Яблонски продължава да се дърпа за нов контракт. 27-годишният защитник към този момент е провел диалози с управлението на клуба, само че те не са довели до стремежи резултат, твърди “Тема спорт ”.

Давид е изискал много солидно нарастване на заплатата. Затова и досега няма никакво развиване по договарянията. Яблонски има контракт с отбора от “Герена ” до края на шампионата. След малко повече от месец той ще бъде свободен да води диалози за бъдещето си с всеки клуб, който се интересува от него и да подпише прелиминарен контракт, който да влезе в действие от лятото.

През този сезон Яблонски има 12 мача в Първа лига, в които е вкарал 2 гола. През предишния той бе водещ изпълнител на отбора в елита с 9 попадения. Интерес към чеха има от страна на Лех (Познан), който обаче желае да го вземе от лятото и не е податлив да заплаща трансферна сума.

Заради неяснотата дали Яблонски ще преподпише, Левски към този момент търси централен бранител, който да бъде притеглен през януари. Причината е, че и другия от титулярите в тази зона - Холмар Ейолфсон, няма да играе повече през акцията, тъй като лекува тежка контузия. В момента в защита вместо исландеца работи Нуно Рейш, който първоначално бе налаган като отбранителен халф.

Очаква се през днешния ден Левски да завърши договарянията с вратаря Николай Михайлов. 30-годишният пазач, който е младеж на клуба, ще се завърне на “Герена ” след повече от 12 години. За последно той пази на вратата на Омония (Никозия), само че от лятото е без тим.

Той е мечтан от треньора на “сините ” Славиша Стоянович, тъй като Божидар Митрев и Мартин Полачек не оправдаха доверието. Михайлов обаче сега е с наднормено тегло и би трябвало да влезе във форма до началото на зимната подготовка. Очаква се на “Герена ” да се завърне и Димитър Иванков, който да стане треньор на вратарите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР