Чешкият стартъп Bene Meat Technologies е първият в света, спечелил

...
Чешкият стартъп Bene Meat Technologies е първият в света, спечелил
Коментари Харесай

Фирма получава разрешение да произвежда храна за кучета от лабораторно създадено месо

Чешкият стартъп Bene Meat Technologies е първият в света, спечелил утвърждението на Европейския съюз за производство на храна за домашни любимци от лабораторно отгледано месо, съобщи БТВ.

Фирмата възнамерява да усили производството си до няколко тона дневно през 2024 година Управляващият шеф Роман Криз изяснява пред Ройтерс, че сега компанията възнамерява да тества усета на продукта сред разнообразни типове домашни животни, като в същото време усилва производството в актуалната си лаборатория в Прага.

Роман Криз изяснява още, че компанията му, сходно на други, е употребила кафези от живи животни, които обаче порастват в лабораторни съдове, прочут като биореактори. Изкуствено основаната среда се зарежда с хранителни субстанции.

Редица компании се надпреварват в международен мащаб да разработят лабораторно отгледани месни и рибни артикули, с цел да се харесат на потребителите, които са загрижени за етичните проблеми в отглеждането на животни и въздействието, което то има върху околната среда.

Отглеждането на говеда да вземем за пример е главен източник на повишение на излъчванията на парникови газове.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР