Чешкият президент Милош Земан заяви, че НАТО се е провалило

...
Чешкият президент Милош Земан заяви, че НАТО се е провалило
Коментари Харесай

Чешкият президент: Провалът на НАТО в Афганистан поставя под въпрос легитимността му

Чешкият президент Милош Земан съобщи, че НАТО се е провалило в Афганистан и че легитимността му е под въпрос , защото прикани страната му да се концентрира върху националната защита, а не да " губи пари " за алианса , оповестява " Ройтерс ".

Чехия даде обещание да усили своите разноски за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт, целевото равнище на НАТО, до 2024 година, само че държавното управление съобщи през юни, че този период няма да бъде спазен заради икономическата рецесия с пандемията от ковид.

Земан, прочут със своята проруска и прокитайска позиция , съобщи, че главната роля на НАТО е да се бори с световния тероризъм, само че в този момент алиансът не се оправи с тази задача.
 Байдън: Войната в Афганистан към този момент не е наша, страната да се пребори с талибаните Обновена
Байдън: Войната в Афганистан към този момент не е наша, страната да се пребори с талибаните

Защити решението си за евакуиране, макар гневните рецензии

" Недоверието към НАТО от редица страни-членки ще нараства след този опит, тъй като те ще кажат - в случай че сте се провалили в Афганистан, къде е гаранцията, че няма да се неуспехите в някаква друга сериозна обстановка ? ", съобщи Земан във вторник.

" Сега, когато вложението в НАТО е нещо като хабене на пари , разноските ни за защита би трябвало да се съсредоточат върху националната защита, върху националните военни поръчки ", сподели Земан.

във вторник, че талибаните не би трябвало да разрешават на Афганистан още веднъж да се трансформира в място за размножаване на тероризма , като предизвести, че алиансът резервира военната мощност да нанася удари по всяка терористична група от разстояние.

Съгласно чешката конституция президентът е главнокомандващ на въоръжените сили на Чехия, само че държавното управление дефинира политиката за защита.
 TIME: Настоящи и бъдещи съдружници, още ли вярвате на Съединени американски щати?
TIME: Настоящи и бъдещи съдружници, още ли вярвате на Съединени американски щати?

" Изкуството " на Байдън в Афганистан не е " Изкуството на войната " на Сун Дзъ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР