Чешкият президент Милош Земан страда от сериозно заболяване, пише Denik

...
Чешкият президент Милош Земан страда от сериозно заболяване, пише Denik
Коментари Харесай

Стана ясна диагнозата на хоспитализирания чешки президент

Чешкият президент Милош Земан страда от съществено заболяване, написа Denik N, като се базира на източници от обкръжението на президента.

Източници, близки до Земан, са разкрили диагнозата на приетия в болница президент. Те означават, че "наред с други неща " 77-годишният политик страда от чернодробна енцефалопатия. Състоянието е съществено затруднение, зародило в резултат на остра или хронична чернодробна непълнота.

"Проявява се с разнообразни психически и неврологични признаци и може да бъде породена от цироза на черния дроб ", се акцентира в обявата.

По-рано беше обявено, че Земан се намира в отделението по анестезиология и интензивно лекуване на Централната военна болница (ЦВН) в Прага за пациенти с идна непълнота на главните витални функционалности. Състоянието на чешкия водач е устойчиво.

Земан бе приет в болница в неделя, 10 октомври. Причината за хоспитализацията не е посочена. Професор Мирослав Заворал, шеф на ЦВН и лекуващ доктор на президента, е отказал да заяви диагнозата на президента. Политикът бе приет в болница също по този начин и през септември тази година.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР