Чешкият президент Милош Земан страда от сериозно заболяване, пише Denik

Чешкият президент Милош Земан страда от сериозно заболяване, пише Denik ...

Стана ясна диагнозата на хоспитализирания чешки президент

Чешкият президент Милош Земан страда от сериозно заболяване, пише Denik N, като се позовава на източници от обкръжението на президента.

Източници, близки до Земан, са разкрили диагнозата на хоспитализирания президент. Те отбелязват, че "наред с други неща" 77-годишният политик страда от чернодробна енцефалопатия. Състоянието е сериозно усложнение, възникнало вследствие на остра или хронична чернодробна недостатъчност.

"Проявява се с различни психологически и неврологични симптоми и може да бъде причинена от цироза на черния дроб", се подчертава в публикацията.

По-рано беше съобщено, че Земан се намира в отделението по анестезиология и интензивно лечение на Централната военна болница (ЦВН) в Прага за пациенти с предстояща недостатъчност на основните жизнени функции. Състоянието на чешкия лидер е стабилно.

Земан бе хоспитализиран в неделя, 10 октомври. Причината за хоспитализацията не е посочена. Професор Мирослав Заворал, директор на ЦВН и лекуващ лекар на президента, е отказал да съобщи диагнозата на президента. Политикът бе хоспитализиран също така и през септември тази година.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg