Чешкият президент Милош Земан, който редовно се държи предизвикателно и

...
Чешкият президент Милош Земан, който редовно се държи предизвикателно и
Коментари Харесай

Чешкият президент се подигра на журналисти

Чешкият президент Милош Земан, който постоянно се държи предизвикателно и враждебно към публицистите, през днешния ден им се подигра на странна конференция, на която изгори чифт долни гащи.

73-годишният държавен глава, чието здравословно положение е мотив за безпокойства, беше оповестил, че ще направи изказване пред публицисти, без да дава отговор на въпроси. Това породи голям брой догадки в медиите, в това число, че може да подаде оставка.

"Извинявам се на публицистите, чиято просветеност изпробвах, както постоянно - на вятъра ", съобщи Земан, заобиколен от представителя и сътрудниците си в градините на Пражкия палат, който е седалище на президентството от 1918 година.

Пред събралите се изумени публицисти Земан възпламени под надзора на двама пожарникари огромен чифт червени долни гащи, като съобщи, че "времето на долното долни дрехи в политиката свърши ". Има се поради акцията на група зевзеци, които през септември 2015 година се дегизираха като коминочистачи и се качиха на покрива на президентството, където смениха формалния байрак на президента с голям чифт червени долни гащи.

"Съжалявам, че ви изкарвам тъпанари, в действителност не го заслужавате ", съобщи иронично Земан по адрес на публицистите, преди да се качи в колата си. Този "хепънинг " на проруски и прокитайски настроения президент провокира лавина от възмутени реакции. "Станахме очевидци на най-мъчително събитие от президентството на страната от новогодишното обръщение на последния президент болшевик Густав Хусак през 1989 година ", съобщи телевизионният водещ Индржих Шидло.

Президентът, "който би трябвало да е заслужен знак на страната ни, изгаря долни гащи на публична среща с публицисти. Да се пробудим от този призрачен сън! ", съобщи водачът на дясната партия ТОП 09 Иржи Поспишил. Според публични изказвания Земан страда от диабетна невропатия и проблеми със слуха. Той е върл пушач и фен на бирата и твърдия алкохол, съобщи Нова телевизия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР