Чешкият президент Милош Земан е в стабилно състояние, след като

...
Чешкият президент Милош Земан е в стабилно състояние, след като
Коментари Харесай

Състоянието на чешкия президент Земан е стабилно

Чешкият президент Милош Земан е в устойчиво положение, откакто през уикенда бе признат в интензивно поделение, съобщи говорителка на Централната военна болница в Прага, в която се лекува президентът, съобщи Ройтерс.

Седемдесет и седем годишният Земан бе откаран през вчерашния ден в болница и получи здравна помощ в интензивно поделение поради затруднения по отношение на хронично заболяване, сподели Мирослав Заворал, шефът на болничното заведение. Той посочи, че Земан не желае да се дава по-подробна информация и не посочи какъв брой съществено е положението на чешкия водач.

По закон президентът би трябвало да управлява договарянията с политическите партии за съставяне на ново държавно управление след парламентарните избори, на които партията на премиера Андрей Бабиш загуби с малко от опозиционното обединяване " Заедно ". Първото публично деяние на президента в границите на този развой е назначението на министър председател. За да бъде назначен министър председател обаче, първо би трябвало новият състав на долната камара на Народното събрание да стартира да заседава и да бъде определен ръководител на долната камара.

Ако президентът не е в положение да извършва отговорностите си, задачата за управление на договарянията по сформиране на ново държавно управление ще се поеме от новия ръководител на долната камара на Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР