Чешкият премиер заяви днес, че малко преди да бъде приет

...
Чешкият премиер заяви днес, че малко преди да бъде приет
Коментари Харесай

Андрей Бабиш: Готов съм за опозиция

Чешкият министър председател съобщи през днешния ден, че малко преди да бъде признат в болница по неотложност, президентът Милош Земан му е заречен да му разпореди задачата да образува ново държавно управление, заяви Франс прес. Бабиш съобщи това на фона на усложнена политическа обстановка заради постъпването на Земан в болница.

По закон след създадени парламентарни избори президентът би трябвало да номинира претендент за премиерския пост. " При диалога ми с президента в неделя той ми сподели, че ще изиска от мен да повеждам договаряния за сформирането на държавно управление, сподели Бабиш по малкия екран. " От мен зависи дали ще приема или ще откажа ", добави чешкият водач, като увери, че е подготвен и да мине в съпротива.
 Андрей Бабиш загуби изборите в Чехия Андрей Бабиш загуби изборите в Чехия
Чешкият министър председател Андрей Бабиш и неговата партия АНО изненадващо изгубиха изборите, макар че съгласно предварителните резултати водеха. Д...

Предвид обстоятелството, че две опозиционни обединявания завоюваха на изборите общо 108 от 200 места в долната камара на Народното събрание, на Бабиш ще му е мъчно да се задържи на власт. Земан съобщи преди изборите, че ще връчи мандата за сформирането на държавно управление на водача на найголямата парламентарно показана обособена партия, а не на обединяване. Партията АНО на Бабиш е с най-хубав резултат на парламентарните избори. Предвид структурата на новия състав на Народното събрание обаче Бабиш надали ще събере нужната поддръжка, с цел да остане министър председател.

Според чешки медии Милош Земан може да остане в болница в продължение на седмици. Говорителят му Иржи Овчачек съобщи пред радио " Проглас ", че президентът е бил посетен от свои родственици и близки сътрудници. Председателят на чешкия Сенат Милош Вистърчил сподели, че ще изиска от президентската канцелария поподробна информация за положението на Земан, с цел да може да се реши дали той е в положение да извършва отговорностите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР