Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че е притеснен от новините

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че е притеснен от новините
Коментари Харесай

Чешкият премиер: Няма да анулираме сделката за ЧЕЗ

Чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи, че е обезпокоен от новините от България, само че чешката страна няма желание да анулира договорката за ЧЕЗ. bTV се свърза с Бабиш във връзка абсурда с продажбата на ЧЕЗ – България. Въпросите зададоха в телефонно изявление сътрудниците от партньорската телевизия в Чехия TV NOVA.

- Имате ли подозрения, че процедурата за договорката за ЧЕЗ в България не е транспарантна?

– Ние като страна имаме 63% в ЧЕЗ и сме показани посредством Министерството на финансите. Надзорният съвет е бил определен по време на ръководството на предходната коалиция. Надзорният съвет е имал подозрения за продажбата, само че е бил уверен от Борда на шефовете, че договорката е транспарантна, че купувачът и парите са транспарантни. И в този момент излиза, че в България има някакви подозрения. Трябва да кажа, че съм доста обезпокоен от новините от България. Ще желаяме пояснение от шефовете на ЧЕЗ посредством техните представители в Надзорния съвет.

– Съществуват ли благоприятни условия за анулация на договорката според чешкото законодателство?

– Нямаме желание да анулираме тази договорка, акцентира чешкият министър председател. Надзорният съвет, въз основата на тези причини, неколкократно съобщи, че всичко е наред, че ЧЕЗ ще си получи парите и че няма да има никакви спомагателни разноски. Тази договорка е утвърдена и ние не сме в положение да й повлияем. Има и миноритарни акционери. Това е решение на ЧЕЗ и нашите благоприятни условия за влияние са минимални
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР