Чешкият премиер Андрей Бабиш отрече да е давал документи на

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш отрече да е давал документи на
Коментари Харесай

Чешкият премиер отрече да е давал документи на Борисов за ЧЕЗ

Чешкият министър председател Андрей Бабиш отхвърли да е давал документи на премиера Бойко Борисов за договорката с ЧЕЗ. 

Пред публицисти през вчерашния ден Борисов разгласи, че към този момент е получил от чешкото държавно управление поисканите документи за договорката и незабавно ги е внесъл в секретното деловодство на Народното събрание, с цел да могат депутатите да се срещнат с тях.

" Като разгледах това, което министър председателят на Чехия ми изпрати в този момент – сега, в който го получих пристигнах да го засекретим и да го кажем на хората, тъй като има и банкова информация, и виждам руско-грузински офшорки, съветски банки, български, и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми ", сподели той. 

Борисов цитира и част от документите, съгласно които излизало, че банките, които се чака да финансират Гинка Върбакова за договорката, в действителност са изпратили единствено " писма за комфорт, които демонстрират единствено планове ", а зад абсурда към договорката видя опит за събаряне на държавното управление.

Днес обаче чешкият министър председател опроверга Борисов, като сподели, че не му е предоставял никакви документи. 

" Бойко Борисов ми се обади през вчерашния ден поради продажбата на " ЧЕЗ България ". Но аз отхвърлих да изпращам каквито и да е документи ", заяви Бабиш. 

" Премиерът ме осведоми, че има проблем с компанията и със договорката и аз му обясниха по какъв начин е станала тя от чешка страна. Не харесвахме изключително предлагането за покупка, само че Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е транспарантна, парите са транспарантни и Надзорният съвет е одобрил договорката ", допълни Бабиш, представен от изданието си " Лидове вести ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР