Чешкият премиер Андрей Бабиш и президентът Милош Земан отхвърлиха твърденията

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш и президентът Милош Земан отхвърлиха твърденията
Коментари Харесай

Скандал в Чехия - синът на премиера го обвини в отвличане и корупция

Чешкият министър председател Андрей Бабиш и президентът Милош Земан отхвърлиха изказванията за корупция и похищение, раздрусали държавното управление на малцинството в Прага, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Скандалът се развихри с цялостна мощ през вчерашния ден след представено изказване на сина на Бабиш, че доближени на татко му го отвели принудително в анексирания от Русия Кримски полуостров предходната година.

" Баща ми искаше да изчезна ", декларирал Бабиш младши пред чешки новинарски портал и добавил, че татко му заплашил да го затвори в психиатрична клиника.

Премиерът отхвърли обвиняванията и съобщи, че синът му, който в този момент живее в Швейцария, е душевен болен и е напуснал непринудено страната.

Бабиш съобщи във Facebook, че абсурдът е развихрен от хора, които са взели на прицел него и фамилията му и посочи, че става дума за публицисти и следователи, настоящи по поръчка на политически съперници.

Президентът Земан сподели пред чешка телевизия, че това му наподобява на безумна тайна доктрина и прикани Бабиш да не си губи нервите.

Бабиш също така е упрекнат в злоупотреби с 1,7 милиона евро европейски средства, отпуснати за неговия първокласен курорт " Щъркелово гнездо " южно от Прага. Твърди се, че Бабиш младши и други членове на фамилията имат присъединяване в този бизнес, само че в изявлението синът е декларирал, че няма визия за корупционната скица, прибавя ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР