Чешкият милиардер Петр Келнер е загинал след тежка хеликоптерна катастрофа,

...
Чешкият милиардер Петр Келнер е загинал след тежка хеликоптерна катастрофа,
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Чешкият милиардер Петр Келнер е загинал в катастрофа с хеликоптер

Чешкият милиардер Петр Келнер е умрял след тежка хеликоптерна злополука, оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Машината се е разрушила в глетчера Кник в американския щат Аляска. На борда е имало шестима души. Петима са починалите, а един е оживял, само че е в доста тежко положение.

Сред жертвите са още чешкият жител Бенджамин Ларочай, двама водачи на ски експедицията и водачът.

Хеликоптерът се е прибирал от екскурзия, групата е била туристическа.

Петър Келнер е роден на 20 май 1964 година в тогавашна Чехословакия. През 1986 година приключва Висшето учебно заведение по стопанска система в Прага по специалността " Икономика на индустрията ".

Той е един от създателите на PPF Group. През 1991 година става ръководител на ръководството и общоприет шеф на капиталовата компания PPF investiční společnost a.s. От януари 1998 година до март 2007 година заема длъжността ръководител на ръководството на компанията PPF a.s. В групата PPF той има мажоритарна част (94,25%) от акциите на холдинговата компания, управлява стратегическото развиване и общите посоки в активността на групата.

Той е вложител и на българския пазар като притежател на " Бтв Медиа Груп " и " Теленор България ".

Според " Форбс ", положението му се прави оценка на 17,5 милиарда $.

Петър Келнер реализира благотворителна активност както в границите на учредената от него PPF Group N.V., която оказва необятна помощ в областта на културата, изкуствата, междинното обучение, по този начин и самостоятелно. Със брачната половинка си Рената учредява Благотворителната фондация на семейство Келнер, която поддържа планове в областите на образованието и науката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР