Чешкият милиардер и мажоритарен собственик на PPF Group Петр Келнер

...
Чешкият милиардер и мажоритарен собственик на PPF Group Петр Келнер
Коментари Харесай

Новият собственик на bTV - чешкият милиардер Петр Келнер, загина в катастрофа с Хеликоптер

Чешкият милиардер и мажоритарен притежател на PPF Group Петр Келнер и още четирима души са починали по време на ски почивка в Аляска, написа „ Ню Йорк Таймс “.
Новината беше доказана публично и от компанията.
Хеликоптерът, с който са се придвижвали, се е разрушил край глетчер. Инцидентът е станал в събота, оповестяват от компанията, която е отдала летателния уред чартърен и удостоверяват, че 56-годишният Келнер е бил на борда.
Сред жертвите са още чехът Бенджамин Ларочай, двама водачи на ски експедицията и водачът. Един от пасажерите е оживял. Той е тежко ранен, само че в устойчиво положение.
Разследва се повода за злополуката. Отломки от хеликоптера са открити покрай хладилник Кник.

Официална позиция на PPF
PPF оповестява, с дълбока тъга, че на 27 март 2021г. мажоритарният акционер на компанията – господин Петр Келнер, е умрял трагично в злополука с хеликоптер в планините на Аляска. Инцидентът, който е станал причина за загубата на 5 живота, се проверява.
Петр Келнер беше на 56 години. Професионалният му път се свързва с висока работна нравственос и креативност, а персоналният му живот беше отдаден напълно на фамилията. Погребението ще се състои в доста стеснен фамилен кръг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР