Чешките власти преустановиха разследването за корупция срещу Андрей Бабиш, който

...
Чешките власти преустановиха разследването за корупция срещу Андрей Бабиш, който
Коментари Харесай

Спират разследването за корупция и злоупотреби срещу бъдещия чешки премиер

Чешките управляващи преустановиха следствието за корупция против Андрей Бабиш, който през идващите дни ще бъде номиниран за нов министър-председател. Причината е, че той беше определен още веднъж за народен представител и ще е нужна нова процедура за снемане на имунитета му.

Победителят на парламентарните избори в неделя беше разследван за злоупотреби със средства от европейски фондове. Бабиш заемаше и поста финансов министър в предходното държавно управление, само че беше отхвърлен от поста поради следствието.

След като получи най-голяма поддръжка на вота в неделя, Бабиш ще бъде претрупан да образува държавно управление и през идната седмица ще стартира договаряния за коалиция с останалите 7 партии в Народното събрание.

Формацията “Действие на недоволните граждани” ще има единствено 78 депутати при належащо болшинство в Народното събрание от 101 гласа. Центристката Гражданска демократична партия отхвърли да договаря с популистите, тъй че им остават възможни сътрудници като Пиратската партия, антиимигрантската “Свобода и директна демокрация” или комунистите.

Социалдемoкратите на досегашния министър председател Бохуслав Соботка сигурно също биха отказали коалиция с Бабиш.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР