Чешките профсъюзи се присъединиха в сряда към опозиционни партии в

...
Чешките профсъюзи се присъединиха в сряда към опозиционни партии в
Коментари Харесай

Чехи протестираха срещу опитите да се повиши възрастта за пенсиониране

Чешките профсъюзи се причислиха в сряда към опозиционни партии в митинг против предлагането на държавното управление за повишение на възрастта за пенсиониране с четири години до 68-годишна възраст, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Близо 2 хиляди стачкуващи се събраха през вчерашния ден пред канцеларията на държавното управление в столицата Прага, с цел да изразят недоволството си от проекта.

" Определено не сме съгласни ", се показва в признато на митинга писмо. " Ще се пазиме ", сподели ръководителят на профсъюза КОВО Роман Дюрчо, който провежда демонстрацията.
Министърът на труда и обществените грижи Мариан Юречка наскоро наподобява отстъпи от първичното предложение за пенсионна промяна, само че министерството му уточни в изказване, че повишението на пенсионната възраст остава първостепенна задача. Правителството към момента не е приключило проекта за пенсионната промяна, която счита за нужна за опазване на жизнеспособността на пенсионната система.

Лидери на опозиционни парламентарни и извънпарламентарни партии взеха присъединяване в демонстрацията, в това число Андрей Бабиш - милиардер популист и водач на центристката партия " Действие на недоволните жители " (АНО), както и водачите на антиимигрантското придвижване " Свобода и директна народна власт " и на крайнолявата Комунистическа партия.

Бабиш, който е някогашен министър председател, прикани профсъюзите да провеждат всеобщи митинги и им даде обещание поддръжка.

Приетият наскоро проект за повишение на възрастта за пенсиониране във Франция от 62 на 64 години, отбелязва АП.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР