Чешките посетители са едни от най-предпочитаните туристи и Чехия е

...
Чешките посетители са едни от най-предпочитаните туристи и Чехия е
Коментари Харесай

Предлагаме на гостите от Чехия ски ваканция със СПА и културно-исторически туризъм

Чешките гости са едни от най-предпочитаните туристи и Чехия е измежду топ пазарите за входящ туризъм у нас. Това означи министърът на туризма Стела Балтова на среща с представители на Асоциацията на чешките туроператори, водена от нейния началник Михал Вебер.

Данните демонстрират, че през летните месеци на предходната година към 34 хиляди туристи от Чешката република са посетили страната ни, а през лятото на 2021 година броят им доближи 88 хиляди.

Служебният министър е отбелязала, че имаме най-хубавите зимни курорти на Балканите. Тя е поканила чешките жители и уточни другите разнородни типове туризъм, които предлага България, като културно-исторически, спа, уелнес, винено-кулинарен и други.

В рамките на тактиката на министерството да се развиват и промотират туристическите региони, министър Балтова е  посочила опциите за здравен туризъм, включително водолечение климатолечение и пост-COVID възобновяване, голф и други туристически артикули. Дискутирана е била като добра опцията ски ваканцията да бъде съчетана с СПА и културно-исторически туризъм.

Министърът е уверила туроператорите, че България подхваща всички нужни противоепидемични ограничения за оптимална поддръжка за бранша, както и да бъде обезпечена за гостите оптималната сигурност в изискванията на продължаващата пандемия.

Чешките туроператори са сложили разнообразни въпроси, свързани с рекламата на България на чешкия пазар, ограниченията и изискванията за свободно пътешестване и достъп до туристическите обекти, както и помощта от 35 евро на седалка за чартърните полети. Те са поискали повече детайлности по отношение на проектите на Министерството на туризма за сезон Лято 2022. Били са разисквани и идни маркетингови интензивности, които Министерството на туризма възнамерява за чешкия пазар, както и ограниченията, които се подхващат в поддръжка на туристическия бизнес.

Министърът е отбелязала, че равнищата на имунизация в страната нарастват, което основава спомагателна отбрана и сигурност за туристите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР