Чешки модел, осъдена на над 8 години затвор за трафик

...
Чешки модел, осъдена на над 8 години затвор за трафик
Коментари Харесай

Пакистан освободи чешка манекенка, осъдена на 8 години затвор заради трафик на дрога


Чешки модел, наказана на над 8 години затвор за трафик на опиати в Пакистан, беше освободена след оправдателна присъд а този месец, заяви външният министър на Чехия.

25-годишната Тереза Хлускова беше задържана на летището в източния пакистански град Лахор за трафик на девет кг хероин . На фрагменти, оповестени от пакистанските митнически чиновници, се вижда по какъв начин управляващите откриват опиати, скрити в куфара ѝ, до момента в който тя се пробва да се качи на полет, ориентиран към Обединените арабски емирства.
 

Tereza Hluskova 22, from the Czech Republic sentenced to 8 year jail term and fined by a session court in Pakistan on charges of smuggling 9 kgs of heroin worth more than £1million
— Shahid Abbasi (@ShahidAbbasiPak) Хлускова, която упорства, че н якой е сложил опиатите в куфара ѝ, е наказана през март 2019 година на осем години и осем месеца затвор, като ѝ е наложена и санкция. Но на 1 ноември апелативният съд я оправда, защото " о бвинението не съумя да потвърди виновността ѝ по безспорен метод ", съгласно нейния юрист Саиф ул Малук.
" Днес чешката гражданка беше освободена от пандиза в Пакистан ", заяви в Туитър чешкият външен министър Якуб Кулханек. " Нашето посолство в този момент ще ѝ помогне да провежда пътуването си назад до Чешката република ", добави той.

LHC acquits Czech model in drugs smuggling case
— Pakistan Times Today (@Paktimestoday)
Пакистан има дълга граница с Афганистан , който е най-големият производител на противозаконен опиат в света макар десетилетието на скъпоструващи американски и интернационалните стратегии за битка с опиатите.

Трафикът на опиати е съществено закононарушение в Пакистан и арестите на летищата не са необичайност. Южноазиатската страна е част от маршрутите за контрабанда на опиати от Афганистан към Централна Азия, Европа и Северна Америка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР