Чешки гражданин, който е бил с обвинение за убийство, е

...
Чешки гражданин, който е бил с обвинение за убийство, е
Коментари Харесай

Връзката между Върбакова и ЧЕЗ - обвинен в убийство в България чешки гражданин

Чешки жител, който е бил с обвиняване за ликвидиране, е бил част от делегацията на „ Инерком България “, която отиде преди една седмица в Прага с съществена задача да изследва опцията България да се включи в договорката за продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ.
Според информация на „ Клуб Z” става въпрос за 47-годишният Никола Молчан. Интересен факт е, че Молчан не е бил категорично посочен като наблюдаващ по договорката, само че е апетитен за индивидът, който е щял да е връзката сред компанията на Гинка Върбакова и ЧЕЗ. Той е бил публично упрекнат в ликвидиране, само че това обвиняване не е довело до присъда, тъй като не е имало задоволително доказателства, които да го поддържат пред съда, тъй че да се стигне до присъда. Делото се е водило пред българското правораздаване, като Молчан е освободен от Софийския апелативен съд.
Обвинението е от 2009 година, като то е за убийството на съдружника на Молчан във компания " Бохемия сити " Либор Мировски. Фирмата е развивала строителен бизнес, като съгласно „ 24 часа “ Молчан и Мировски са почнали да строят ваканционен комплекс край Слънчев бряг и са взели 700 000 евро заем от българска банка. Трупът на Мировски е бил открит на 29 октомври 2008 година сред селата Бистрица и Железница до София. Той е бил погубен в тил с 4 патрона от 7.65-милиметрово оръжие.
По данни от Търговския указател Молчан има няколко настоящи компании в България, в част от които е съучастник с Деница Илиева: " Фреш кафе и фууд " ООД, " Булгар инвест " ООД, " Бохемия сити " ООД (в съдружничество с трима чехи - Петр Климеш, Едуард Климеш и Ладислав Новак), " Дем - 2004 " ООД, " Топ инженеринг " ООД, " ЕСПА-България " ООД, " Де-ни 2007 " ООД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР