Чешката тенисистка Рената Ворошова е с отнета виза в Австралия

...
Чешката тенисистка Рената Ворошова е с отнета виза в Австралия
Коментари Харесай

След Джокович: Още една тенисистка с отнета виза в Австралия

Чешката тенисистка Рената Ворошова е с отнета виза в Австралия и е прибрана от граничните управляващи в страната като Новак Джокович. Тя е употребила изключението за имунизация поради прекаран ковид през последните шест месеца, същото като на Ноле.

38-годишната Рената е в хотел " Парк ", където е и сърбинът. Не е ясно дали тя ще апелира експулсирането си. Ворашова към този момент взе участие в шампионат на австралийска земя.

Още един участник в откритото състезание на Австралия по тенис, арбитър, е напуснал непринудено страната.

Тримата са получили позволение за виза от здравните управляващи в щата Виктория и тенис асоциацията, тъй като специалистите считали, че прекаран вирус дава изключение за ваксина.

Но федералното държавно управление е уведомило тенис асоциацията още през ноември, че чужденци не могат да употребяват това, с цел да не изпълнят условията за имунизация.

Шефът на тенис асоциацията Крейг Тили е уведомил австралийската слуба по имунизация ATAGI, че е жизненоважно за шампионата състезатели без цялостна имунизация да бъдат позволени до територията на страната. Писмото е от 10 ноември. В него се споделя, че единична доза и прекаран ковид е задоволително да се трансформират разпоредбите за участниците в шампионата.

" Отношението към играчите в тези две категории са жизненоважни за провеждането на шампионата ", написа Тили.

Но здравният министър Грег Хънт и ATAGI отхвърлят настояванията на Тили в писмо от 18 ноември. В него се споделя " хора, прекарали неотдавна ковид и не са получили втора доза ваксина не могат да се считат за изцяло имунизирани ". То е подписано от Лиза Шорфелд, заместник-министър. " Такива няма да бъдат утвърдени за влизане без карантина, даже да са получили здравно позволение в чужбина ", се споделя още в писмото.

Организаторите настояват, че още през декември са уведомили всички за условията, само че има виновност в министерството.

" Информацията, която дадохме на тенисистите бе взета от уеб страницата Smart Traveller, която е създадена и представено от министър Грег Хънт ", се споделя в писмо от през днешния ден.

Джокович ще се яви в съда в понеделник, с цел да опита да пребори екстрадицията. Според източник от юридическите среди, неговата позиция е много мощна. Според други обаче медицинските доказателства били дребни и единствено от един доктор.

Ноле ще загуби първото си място в ранглистата, в случай че не взе участие в шампионата, а той бъде извоюван от Данил Медведев или Александър Зверев.

Ноле наруши мълчанието си и пусна пост в инстаграм. " Благодаря за всички хора за безспирната поддръжка. Означава доста за мен ", написа той на британски и сръбски.

На Джокович е отказано да бъде изместен в къщата, която е наел в Мелбърн. Отказано му е и неговият готвач да влезе в хотела, с цел да може да се храни съгласно диетата си.

Втори ден пред хотела имаше митинг от негови почитатели, юристи на мигранти и сръбски емигранти.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР