Чешката служба, наблюдаваща киберсигурността, предупреди днес за използването на ТикТок,

...
Чешката служба, наблюдаваща киберсигурността, предупреди днес за използването на ТикТок,
Коментари Харесай

Чешката служба по киберсигурност отправи предупреждение за "ТикТок"

Чешката работа, наблюдаваща киберсигурността, предизвести през днешния ден за потреблението на " ТикТок ", присъединявайки се към увеличаващия се брой западни служби, които считат, че приложението за притежаваната от Китай обществена мрежа съставлява риск за сигурността, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Агенция НУКИБ (NUKIB) предложи " ТикТок " да не се конфигурира на телефони, чиито притежатели имат достъп до основна или друга инфраструктура от огромна значимост.

" Агенцията е загрижена по отношение на евентуални закани за сигурността, идващи от потребителите на " ТикТок ", най-вече поради количеството на данните на потребителя, което приложението събира, както и поради метода, по който данните се ръководят ", споделя НУКИБ.

" Събирането на толкоз огромно количество данни провокира угриженост заради правната и политическата среда в Китайската Народна Република (КНР), като се има поради, че " БайтДенс " (ByteDance), компанията, която създава и управлява ТикТок, попада под юрисдикцията на КНР ". НИКУБ също по този начин предлага политици и чиновници да заобикалят потреблението на " ТикТок ", и уточни, че необятната публика би трябвало да реши дали да употребява приложението, изключително при шерване на наличие. " ТикТок " не отговори на настояването за коментар. " БайтДенс " сподели по-рано, че безпокойствата по отношение на приложението са подтиквани от дезинформация, и отхвърли то да се употребява за шпиониране. Пекин неведнъж е отричал да има планове са употребява приложението за шпионаж.

Няколко страни започнаха стъпки за ограничение потреблението на приложението. Миналия месец от 30 дни то да се изтрие от всички устройства и системи на федералните служби.

, и Съветът на Европа не разрешиха на личния състав си да употребява приложението от телефоните си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР