Чешката република привика посланика на републиката в Томаш Перницки за

...
Чешката република привика посланика на републиката в Томаш Перницки за
Коментари Харесай

Чехия привиква посланика си в Беларус за консултации

Чешката република привика посланика на републиката в Томаш Перницки за съвещания. Това заяви формалният представител на чешкото външно министерство Зузана Щихова.
" Чешката република привиква посланика на републиката в Беларус за съвещания ", означи тя. " Той ще напусне Минск след към седмица. "
 Меркел не посмя да каже, че Тихановска е законният президент на Беларус Меркел не посмя да каже, че Тихановска е законният президент на Беларус
" Добре пристигнали в Берлин, госпожо президент! " - по този начин Светлана Тихановска е посрещната в Берлин от неотдавна основаната обществена и културна...
По-рано беларуските управляващи неведнъж са заявявали, че протестните дейности в Беларус се координират от чужбина. Държавният глава упрекна западните страни, че се намесват директно в обстановката в републиката, означи, че вълненията се управляват от Съединени американски щати и европейците " играят дружно " с тях. Сред страните, от които се координират протестните дейности, Лукашенко уточни Полша,, Литва и Украйна.
Масовите митинги на опозицията започнаха в Беларус на 9 август, след президентските избори, които Лукашенко завоюва за шести път - съгласно ЦИК той завоюва 80,1% от гласовете. Властите публично потвърдиха гибелта на трима протестиращи. Протестните дейности не престават и до през днешния ден, най-мащабните - през почивните дни. Освен това, събитията се организират и от поддръжници на Лукашенко, който се закле на 23 септември. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР