Чешката полиция продължава да се опитва да разбере какви са

...
Чешката полиция продължава да се опитва да разбере какви са
Коментари Харесай

Като във филм на ужасите: Хронология на масовата стрелба в Прага

Чешката полиция продължава да се пробва да разбере какви са претекстовете на нападателя, умъртвил 14 души в Карловия университет в Прага през вчерашния ден, съобщи Франс прес. Това беше най-тежката сходна офанзива в страната в актуалната й история.

Пред постройката на университета поданици на столицата сложиха свещи в памет на жертвите, до момента в който полицията продължава следствието си в рамките на университетския кампус.
 БГНЕС

 БГНЕС
Нападателят , който беше на 24 години и беше студент , откри през вчерашния ден огън в централната постройка на университета и умъртви 13 души. Ранени бяха 25 души, като един от тях умря в болничното заведение . Нападателят се е самоубил най-после, показва Франс прес. Чешката организация ЧТК разпознава нападателя като Давид Козак.

Чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракушан съобщи, че жертвите на офанзивата са били разпознати . На 23 декември бе разгласен ден на народен печал в Чехия, напомня Франс прес.

Началникът на чешката полиция Мартин Вондрашек изясни по-рано, е нападателят е бил незнаен на полицията , само че е имал голям боеприпас от оръжия и муниции и че бързите дейности на служителите на реда са предотвратили една още по-голяма покруса.

Всички жертви на офанзивата са били убити в централната постройката на университет а, като някои от тях са били сътрудници от факултета на нападателя.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР