Чешката компания Ariete завърши инвестицията в новата си логистична и

...
Чешката компания Ariete завърши инвестицията в новата си логистична и
Коментари Харесай

Чешка компания завърши инвестиция от 20 милиона лева в производствената си база в Пазарджик

Чешката компания Ariete приключи инвестицията в новата си логистична и индустриална база в България. Тя се намира в Пазарджик, като там ще се създават модули за автомобилната промишленост. Инвестицията е за към 20 милиона лв., като от базата у нас ще се правят доставки за Германия и Франция. Новооткритите работни места към този момент са 1000, с капацитет за още към 400 - 500.

Компанията закупи имота за градежа на завода в града още през 2018 година. През септември предходната година беше осъществен първият стадий от плана, който включваше над 5000 квадратни метра здания за складови и индустриални потребности, с потенциал на работната мощ повече от 400 души.

Тогава станаха ясни проектите, че компанията ще разшири базата си до към 42 хиляди квадратни метра застроена повърхност, в които ще работят над 1000 души.
 Kostal затваря заводите си в Словения и Словакия и мести активността им в Пазарджик
Германски колос затваря заводите си в Словения и Словакия и ги отваря в Пазарджик

Броят на заетите в компанията ще доближи 5 000 души

" След като има такава инвестиция дори и при тази обстановка, в която се намираме, това значи, че вложителите имат доверие в България ", разгласи кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на формалното разкриване на разширението въз основата.

ARIETE Logistics е част от интернационалната Ariete Group и към този момент 6 години работи сполучливо на българския и интернационален пазар. Компанията към този момент има две складови бази в промишлените зони на Смолян с повече от 4000 квадратни метра складови площи. Фирмата създава електронни и мехатронни съставни елементи за автомобилната промишленост.

Ariete Group е профилирана в произвеждане, ръководство на хранилища. цялостна логистика, превоз, експедиция, аутсорсинг и други. Групата има произвеждане и в Словакия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР