Чешката група ЧЕЗ отрече да е прекратена процедурата по продажба

...
Чешката група ЧЕЗ отрече да е прекратена процедурата по продажба
Коментари Харесай

ЧЕЗ опроверга Петкова: Продажбата не е спряна

Чешката група ЧЕЗ отхвърли да е прекъсната процедурата по продажба на активите й в България, както разгласи енергийният министър Теменужка Петкова, разкрива „ КлубZ”.

Преди дни в Перник тя заяви пред публицисти, че има неофициална информация, че опитите за договорка са спрени, само че не е ясно дали краткотрайно или непрекъснато, само че каквото и решение да вземе ЧЕЗ за възможния покупател, той ще бъде тестван от енергийния регулатор подробно дали има съответния потенциал.

Говорителят на ЧЕЗ Груп Роман Газдик обаче разгласи през днешния ден пред "Блумбърг ", че процесът по продажба не е спиран и продължава, като компанията оценявала офертите и провеждала договаряния с евентуалните купувачи.

Освен електроразпределителното и електроснабдителното сдружение в Западна България, ЧЕЗ продава и две слънчеви централи, както и затворената поради екоизискванията Топлоелектрическа централа "Варна ".

По неофициална информация търсената цена от ЧЕЗ е към 250 млн. евро – покрай сумата, за която чешката компания закупи мажоритарен дял в трите електроразпределителни сдружения в Западна България през 2004 година (281,5 млн. евро).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР