Чешката енергийна компания ЧЕЗ (CEZ) съобщи, че е намерила алтернативни

...
Чешката енергийна компания ЧЕЗ (CEZ) съобщи, че е намерила алтернативни
Коментари Харесай

Чехия е успяла да компенсира намалените доставки от Газпром с газ от други източници

Чешката енергийна компания ЧЕЗ (CEZ) заяви, че е намерила различни източници на част от съветските си газови доставки, откакто " Газпром " я е уведомил, че понижава размерите на подаване към нея, съобщи Ройтерс.

" Газпром " ни уведоми за понижаване на доставките си на газ. Това се отнася единствено за дребна част от нашите доставки, идващи непосредствено от съветския енергиен колос. Намерихме други източници на тези количества, оповестяват от ЧЕЗ в писмен отговор на питане на Ройтерс.

На този декор операторът на чешката газопреносна мрежа " Нет4Газ " (Net4Gas) съобщи, че е записал общо понижение на преноса на газ, само че все още доставките за Чехия не са лимитирани.

Водещият вносител на газ в страната " Иноги Ческа република " (innogy Ceska republika) заяви, че газовите му доставки не са понижени.

Чехия внася съвсем целия си нужен природен газ от Русия, само че множеството купувачи получават енергоносителя посредством задгранични търговци, а не непосредствено от " Газпром ", показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР