Чесънът определено не е по вкуса на всеки. А идеята

...
Чесънът определено не е по вкуса на всеки. А идеята
Коментари Харесай

Защо да пием вода с чесън

Чесънът несъмнено не е по усета на всеки. А концепцията да започваме деня си с него евентуално не ни звучи по никакъв начин привлекателна. Но преди да отсечем, че няма по какъв начин да се подложим на сходни опити, би трябвало да сме осведомени с изгодите от пиенето на чаша вода с няколко скилидки чесън , нарязани на ситно.

Бъбреци

Бъбречните инфекции несъмнено са много неприятно прекарване. Всеки, които в миналото е получавал бъбречна рецесия, може да го удостовери. Чесънът сполучливо се бори и в това време предотвратява образуването на патоген, който се отделя по стените на уринарния тракт и образува инфекции.

За да се предпазим от тези неприятности, експерти предлагат да изяждаме три-четири скилидки чесън дневно, или по-лесния вид - да изпиваме чаша чеснова вода заран на гладно.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Rachel (@rachel_pud) на Юни 25, 2018 в 12:20 PDT

Кръвно

Ако страдаме от високо кръвно налягане и висок холестерол, значи кръвоносните ни съдове не са в най-хубавото си положение. А водата с чесън е способна да усъвършенства кръвообращението.

Тя оказва позитивно въздействие върху цялостния липиден профил (общ холестерол, триглицериди, HDL и LDL), което води и до нормализиране на кръвното - елементарно и със същия резултат като на медикаментите. Лошият холестерол също понижава с 10-15%.

Кръвна захар

Високите равнища на кръвна захар са положение, което изисква нараснало внимание и надзор от наша страна, тъй като може да докара до редица неприятни последици. Един от методите да ги избегнем е постоянната консумация на чеснова вода, която дейно редуцира равнищата на кръвна захар.

Кости и стави

Остеопорозата и други ставни болести могат съществено да навредят на метода ни на живот. А избавление виждаме единствено и само в медикаментите. Но, не напълно.

Според учени, включването в диетата ни на по-големи количества лук (в частност чесън), понижава риска от развиването на остеопороза. Чесънът подкрепя поддържането на здравословни равнища на естроген, който играе основна роля в здравето на костите, написа Bright Side.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Renel Villamarin (@bunsolee) на Ное 12, 2016 в 8:28 PST

Зрение

Още един неочакван резултат от постоянната консумация на чесън или чеснова вода е подобряването на зрението. Учени от Иран са открили, че потреблението на този тип лук понижава очното налягане. Освен това, защищава от микробите, които способстват развиването на катаракта.

Тренировки

Те ще бъдат по-ефективни, в случай че пием вода с чесън по време на утринната си подготовка. Още античните нации са употребявали този зарзават със характерен усет, с цел да подобрят работния потенциал на работа. Дори на олимпийските спортисти е бил даван чесън преди надпреварите.

Килограми

Консумацията на чеснова вода заран на гладно разсънва храносмилателната система и забързва метаболизма. Освен това, сярата, която се съдържа в чесъна, пречи на мастните кафези да усилват размера си.

Така освен ще можем да свалим някой и различен кг, само че и ще получим най-хубавото от храната, която консумираме. А и коремът ни ще се усеща доста по-добре, тъй като чесънът облекчава редица неразположения, измежду които и отичане, и газове.
 Снимка 419865

Мозък

Чесънът се свързва със забавянето на стареенето, в това число и това на мозъка. Той усъвършенства неговата активност и ни защищава от болести като Алцхаймер и деменция.

Чесънът защищава и от оксидативен стрес, който води до стареене на клетките. А чаша чеснова вода незабавно след ставане ще помогне да събудим мозъка си мигновено и да бъдем в подготвеност даже и за най-натоварения ден.
 Водата с лимон е потребна, само че има и вреди
Водата с лимон е потребна, само че има и вреди

Напитката не е панацея

Кожа

Чесънът е мощен антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Затова и може да се употребява като вътрешно лекуване на акне посредством изхвърляне на токсините от тялото. Детоксикиращият резултат в действителност работи позитивно на цялото тяло.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР