Чесънът е незаменима подправка в кухнята и естествена панацея за

...
Чесънът е незаменима подправка в кухнята и естествена панацея за
Коментари Харесай

Чесън срещу косопад и изтощена коса

Чесънът е незаменима фалшификация в кухнята и естествена панацея за доста неразположения. Най-известен е със своите лечебни свойства, които оказват помощ при разнообразни типове инфекции.

Малко хора обаче знаят, че чесънът за растежа на косата е толкоз ефикасен, колкото при положение на простуда или грип. Стимулира растежа на косата, усъвършенства положението на луковиците, като по този метод лимитира загубата им и даже предотвратява побеляването. Ето за какво си коства да знаете по какъв начин да употребявате чесъна върху косата си, с цел да донесете осезаеми изгоди и забележими резултати.

Чесън и косопад
Какво да вършим при косопад? Ето потвърдени домашни средства
Измъчва ви косопад? Искате да спасите косата си, която е почнала да оредява? Не би трябвало да се притеснявате, а вземете незабавно незабавни м...
Прочети повече
Когато търсите отговор на въпроса: по какъв начин чесънът въздейства на плешивостта, коства си да анализирате необичайния състав на това растение. Най-важните биологично дейни субстанции, съдържащи се в чесъна, са серните съединения под формата на етерични масла.

Чесън и изтощена коса

Чесънът е източник на доста скъпи минерали. Те включват сяра, мед и цинк. Сярата участва в аминокиселините: цистеин и метионин, които са един от съставените елементи на кератина. Това е протеин, който построява косъма, без който структурата му не е естествена и косата стартира да се изтощава.

Как да употребявате чесъна върху косата си?

И по този начин: по какъв начин да употребявате чесъна върху косата си? Счукваме усърдно няколко скилидки и по-късно смесваме получената каша с качествено, нерафинирано, студено пресовано масло. Следните масла са идеални за омазняване на косата: масла от арган, черен кимион, ленено семе, сладостен бадем или кокос.
8 естествени лека, които се оправят бързо с косопада
Косопадът е проблем, който визира най-вече мъжете, само че дамите също не са предпазени от него. Със сигурност огромната топка косми след почис...
Прочети повече
Чесънът в грижата за косата може да се комбинира и с етерични масла, което ще съобщи на сместа приятна миризма и ще ви разреши да комбинирате подхранващите резултати на чесъна с грижовните свойства на маслата. Маслата от мента, лавандула, розмарин, чаено дърво и мащерка имат изключително удобен резултат върху косата.

Чесънът може да се добави и към билкови настойки и да се употребява като изплакване. Растенията, употребявани за коса още от нашите баби, които изглаждат, укрепват и придават искра са: коприва, хвощ, лайка и репей.

Чесънът в грижата за косата може да се употребява и като съставна част на подхранваща маска. За задачата го комбинирайте със сурово яйце, квас, мед или варени овесени ядки.

Разбира се, има и подготвени препарати за коса, съдържащи екстракти от чесън. Те са положително решение за всеки, който няма време самичък да си подготви нещата, изброени нагоре. Независимо от формата, в която се употребява чесънът за напредък на косата, той сигурно ще докара до невероятни резултати и доста ще понижи риска от изтощение на косата оплешивяване. Косата ще стане гъста, мощна, надълбоко подхранена и овлажнена, ще придобие искра и размер.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР