Чесънът е едно от най-популярните средства за укрепване на имунната

...
Чесънът е едно от най-популярните средства за укрепване на имунната
Коментари Харесай

Лекар: Чесънът стимулира имунитета, но може да е противопоказен за някои болести

Чесънът е едно от най-популярните средства за подсилване на имунната система измежду последователите на обичайна медицина. Но е допустимо и да е противопоказен наред с многото му позитивни качества, споделя Анна Ивашкевич, фамилен доктор, диетолог, медицински шеф на BioData, написа БГНЕС.

Лекарите не престават да разискват лечебните свойства на чесъна, само че за множеството хора това растение е потребно, в случай че се употребява в лимитирани количества, сподели тя. Поради състава си, чесънът оказва помощ за подсилване на имунната отбрана на организма през сезона на вирусни инфекции, сподели диетологът.
 Професионален ГОТВАЧ показа за какво да разтриваме чесън върху чинията Професионален ГОТВАЧ показа за какво да разтриваме чесън върху чинията
Всяка една стопанка си служи с безчет кулинарни трикове, които да я улесняват, до момента в който е в кухнята. Професионалните готвачи обаче разпо...

" Чесънът е стимулант на имунната система. Плюс това, той съдържа много доста количество цинк, което ни оказва помощ да устоим на вирусите ", изясни Ивашкевич.

Не бива обаче да прекалявате с чесъна, продължи тя.

" Достатъчни са няколко скилидки дневно. Но в случай че човек има проблеми със стомашно-чревния тракт, тогава даже това количество е доста ", добави диетологът.

При някои болести нормално не се предлага да се яде чесън.
 Лесна рецепта за страховит домакински чеснов сос! Лесна рецепта за страховит домакински чеснов сос!
Хората се разделят на два типа: Тези, които не понасят чесън и тези, които толкоз го обичат, че единствено се чудят в какво още могат да го доб...

" Чесънът е противопоказан за хора с открита язва на стомаха. Също по този начин не може да се яде от хора с гастрит, който не е в ремисия, само че в деен етап, суровият чесън също е противопоказан за тях. Ако човек с сходен проблем яде чесън, ще получи болки и дискомфорт в стомаха “, предизвести Анна Ивашкевич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР