Чесънът е едно от най-популярните средства за укрепване на имунната

...
Чесънът е едно от най-популярните средства за укрепване на имунната
Коментари Харесай

Чесънът може да е опасен за много хора, внимавайте с него

Чесънът е едно от най-популярните средства за подсилване на имунната система измежду последователите на обичайна медицина. Но е допустимо и да е противопоказен наред с многото му позитивни качества, споделя Анна Ивашкевич, фамилен доктор, диетолог, медицински шеф на BioData.

Лекарите не престават да разискват лечебните свойства на чесъна, само че за множеството хора това растение е потребно, в случай че се употребява в лимитирани количества, сподели тя. Поради състава си, чесънът оказва помощ за подсилване на имунната отбрана на организма през сезона на вирусни инфекции, сподели диетологът.

" Чесънът е стимулант на имунната система. Плюс това, той съдържа много доста количество цинк, което ни оказва помощ да устоим на вирусите ", изясни Ивашкевич.

Не бива обаче да прекалявате с чесъна, продължи тя.

" Достатъчни са няколко скилидки дневно. Но в случай че човек има проблеми със стомашно-чревния тракт, тогава даже това количество е доста ", добави диетологът.

При някои болести нормално не се предлага да се яде чесън.

" Чесънът е противопоказан за хора с открита язва на стомаха. Също по този начин не може да се яде от хора с гастрит, който не е в ремисия, само че в деен етап, суровият чесън също е противопоказан за тях. Ако човек с сходен проблем яде чесън, ще получи болки и дискомфорт в стомаха “, предизвести Анна Ивашкевич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР