Чесънът е един от онези продукти, които много често присъстват

...
Чесънът е един от онези продукти, които много често присъстват
Коментари Харесай

Ако твърде често консумирате чесън, може да се случи ТОВА с вас

Чесънът е един от тези артикули, които доста постоянно участват в блюдата. Повечето домакини го прибавят, за подобряването на усета им. Този зарзават обаче има и нездравословна страна. Ако постоянно похапвате големи количества чесън, може да има неприятни странични резултати върху организма ви.
Какви могат да са неподходящите резултати от консумирането на чесън?
Много е значимо да сте оптимално добре осведомени, тъй че да можете да предотвратите негативните резултати от чесъна. Ето и лист от най-честите вреди на този зарзават:
• Чесънът може да повреди човешкия мозък;
Учените са безапелационни, че в случай че хората прекаляват с потреблението на чесън, те могат да увредят мозъка си. Тази щета се дължи напълно на сулфон-хидроксилни йони. Те проникват през хематоенцефалическата преграда и са един тип отрова за мозъчните кафези.
• Може да повреди стомашно – чревния тракт;
Знаете, че когато прекалите с похапването на чесън, вие освен, че ще имате неприятна миризма в устната празнина, само че е допустимо също да усетите киселини, гадене и други неприятни признаци. Хората, които страдат от язва на стомаха или на дванадесетопръстника, не трябва да ядат чесън.

 Само 1 седмица и гъбичките по ноктите ще са в предишното с този зарзават Само 1 седмица и гъбичките по ноктите ще са в предишното с този зарзават
Онихомикозата е зараза, срещана както при мъже, по този начин и при дами. Тя визира ръцете и краката. В някои случаи положението може да довед...

Ако въпреки всичко не желаят да се лишават от изгодите на този зарзават, то би трябвало да са доста рационални, когато става въпрос за неговата консумация.
• Засилва кръвотечението;
Пациентите, приемащи лекарства за разреждане на кръвта, би трябвало да са в действителност деликатни, когато приказваме за този зарзават. Възможно е чесънът да ускори кървенето, както и да способства за намаление на кръвното налягане. Най-вече става въпрос за пресния зарзават.
• Вреден за кожата.
Да, растението може да се окаже нездравословно и за кожата. Хората, които са с потвърдена алергия към него, би трябвало в действителност да внимават. Не е желателно зеленчукът да попада по кожата, тъй като би могъл да аргументи сърбеж, зачервяване или различен противен дискомфорт, обвързван с парене или болежка.

Разбира се, вредите от чесъна могат да се изброят на пръстите на едната ни ръка, до момента в който изгодите от него са толкоз доста, че няма по какъв начин да споменем за всяка от тях. Консумирайте от зеленчука, само че с мярка. Никога не прекалявайте с количествата, в случай че не желаете да се натъкнете на някоя от вредите му!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР