Червеният Таско Ерменков настоя, че с поста си във Facebook

...
Червеният Таско Ерменков настоя, че с поста си във Facebook
Коментари Харесай

Таско Ерменков поднесе извинение на гражданите


Червеният Таско Ерменков настоя, че с поста си във Фейсбук за отровената вода в София не е разпространявал информация, а е отправил апел към институциите да работят и създадат инспекция

Преди дни Таско Ерменков заяви в профила си във Фейсбук, че има информация, че водата в София е отровена. Малко по-късно Столичната община, концесионерът и здравните управляващи отхвърлиха публично това. Публикацията на социалиста обаче накара ГЕРБ да изиска оставката му като народен представител.

Ерменков през днешния ден изясни от парламентарната естрада, че е получил информация по телефона и персонални известия за подозрения за качеството на водата в София и въпроси дали това в действителност е правилно.

"В интернет потърсих мнения на институциите, които са длъжни да наблюдават всекидневно качеството на питейната вода, само че такива нямаше. Имайки поради изразените паники, директно свързани с живота и здравето на хората, писах на страницата си апел за интервенция на способените органи за информация по този значим въпрос ", обясни аленият народен представител.

Той добави и че не е бил свестен вярно от медиите. Все отново обаче той сервира опрощение на жителите.

"Може някои от жителите да са били в действителност уплашени и да съм основал нравствен дискомфорт, за което най-искрено апелирам да бъда извинен ", сподели Ерменков и настоя, че в никакъв случай не е целял основаването на суматоха, само че има вяра в правото на хората да бъдат осведомени за неща, директно свързани с живота и здравето им.

Той се обърна и към ръководещите, които желаят оставката му поради абсурда.

"Не ми искайте оставката, това не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, смъкват доверието си от мен, тогава самичък ще си подам оставката и няма да се укривам зад имунитет, в случай че прокуратурата реши да предприеме дейности ", зарече се той.

По-рано през днешния ден соцлидерката Корнелия Нинова призна, че методът, по който съпартиецът ѝ е показал информацията не е верен, само че настоя, че това не е задоволително съображение той да напусне Народното събрание.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР