Червеният килим се превърна в поле за социална борба -

...
Червеният килим се превърна в поле за социална борба -
Коментари Харесай

Стачката в Холивуд зарази и Лондон: Стилистите на звездите също искат повече пари

Червеният килим се трансформира в поле за обществена битка - по този начин френското списание " Мадам Фигаро " иронично разяснява продължаващата стачка на актьорите и сценаристите в Холивуд. Устремът към синдикални митинги към този момент излиза отвън границите на Съединените щати.

Оказва се, че и стилистите, които обслужват най-големите звезди на киното, малкия екран, театъра и модата във Англия, също се провеждат в синдикат за отбрана на трудовите им права.

" Опитваме се да създадем по-структурирана и контролирана среда, тъй че стилистите на известните персони да се усещат по-сигурни и щастливи по време на работата си - тъй като множеството от нас към този момент не сме сигурни дали желаеме да се занимаваме с това. Не желаеме да сме алчни или да сътворяваме компликации. Искаме главните ни потребности да бъдат задоволени и да се отнасят с нас заслужено ", споделя стилистът Майкъл Милър пред Vogue. Той е и създателят на синдиката.

Стилистите се оплакват от ниско възнаграждение, неприятни условия на работа и липса на общи стандарти за гилдията. Всеки от тях е оставен да се оправя самичък с договарянето за работни планове, а условията и упованията към тях се усилват непрестанно.

Професионалистите в този отрасъл работят на първо място на свободна процедура с неуредено работно време и ниски приходи. От тях се чака да заплащат сами, в случай че се постанова да се покриват спомагателни разноски като такси за доставки, пътувания, прекрояване на модели и предварителна подготовка.

Сега те желаят по-висока норма на възнаграждение за ексклузивен труд и работа през уикендите, както и при незабавни повиквания. Настояват и да се приключи практиката с отсрочване на заплащанията за към този момент изпълнени поръчки.

Стилистите упорстват още и за обезпечен най-малко за покриване на неизбежните спомагателни разноски.

Освен стилистите на звездите - Милър е почнал да образува базата за синдикати на фотографите, фризьорите, гримьорите и PR-агентите в английската фешън промишленост.

Дългосрочната му цел е да провокира смяна в целия развлекателен бранш, като стартира от модата.

Докато актьорите стачкуват, множеството им обществени изяви са анулирани, защото синдикалните правила не разрешават на членовете да популяризират плановете си в този интервал. Много от американските стилисти поддържат актьорите, за които работят, само че на процедура остават без работа и без отбрана от професионални организации.

Няма гаранции и за това, че в случай че актьорите и сценаристите договорят по-добри условия за себе си, те ще отразят и усъвършенстване на заплащането на помощния личен състав.

Майкъл Милър твърди, че стачката в Холивуд е единствено мотив да задейства концепция, обсъждана към този момент две години.

" Събрах група от звездни стилисти предходната година, когато доближих до повратна точка. Излях душата си в един имейл и им споделих, че това повече не може да продължава. Ние не си приказваме между тях, няма колегиално другарство, няма общностен дух и постоянно се възползват от нас - желаех да знам какво ще създадем, с цел да го променим? ", споделя той.

Не всички, към които Милър се обръща за общи дейности, дават отговор на апела му. Той подозира, че сътрудниците му с по-привилегирован статут може да се двоумят дали да се включват в синдикални структури - нормално това са и дребното хора, които съумяват сами да дефинират изискванията на работата си, тъй като имат задоволително висок престиж.

Стилистите се надяват да обединят сили с актьорите и известните персони, тъй че да бъдат включвани в техните контракти за реклама - по този начин в случай че една звезда поеме ангажимент за медийна поява, в него би трябвало да се посочи, че стилистът ѝ също ще получи възнаграждение за професионалните си разноски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР