Червеният бюлетин на Интерпол е свален за Желяз Андреев. Следователно

...
Червеният бюлетин на Интерпол е свален за Желяз Андреев. Следователно
Коментари Харесай

Желяз Андреев вече не се издирва от Интерпол

Червеният бюлетин на Интерпол е свален за Желяз Андреев. Следователно българинът към този момент не е измежду оповестените за търсене. Това разгласи самият той след среща с премиера в Министерският съвет. Младият мъж беше разследван от Съединените щати и закратко арестуван.
Според американските служби като чиновник в американски прът център в България е нарушил ембаргото за търговия с оръжие със Сирия. През юни 2018 година Съединени американски щати желаеха Андреев да бъде екстрадиран, само че в края на октомври предходната година властите оттеглиха настояването за екстрадиция на българина след намесата на българските управляващи. Съединените щати упрекнаха Андреев и още четирима българи за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия.
Припомняме, че на 7 април 29-годишният Андреев беше арестуван в родния му град Добрич по искане на прокуратурата в Маями по отношение на следствие за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия. Петима от 11-те обвинени по случая са българи. Те са работили в прът център на компания, записана в София и със седалище в Маями, през който са продавани елементи за самолети на сирийските авиолинии. Според Съединени американски щати те са свързани с терористична активност. Впоследствие Андреев беше освободен от ареста с мярка " подписка ". По думите му като чиновник в интернационална компания не е можел да извърши каквото и да било деяние без глобата на началниците си и в този смисъл няма по какъв начин да носи виновност за направеното от компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР