Червените линии предварително са обречени на неуспех. Парламентът е място

...
Червените линии предварително са обречени на неуспех. Парламентът е място
Коментари Харесай

Хамид Хамид: ДПС няма да поставя червени линии, ако получи третия мандат

" Червените линии авансово са обречени на крах. Парламентът е място за разговор. Няма да слагаме червени линии на никое място, в случай че третият мандат за сформиране на държавно управление бъде връчен на Движение за права и свободи ".

Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид, ръководител на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, по БНР. Той акцентира, че представители на Движението за права и свободи ще вземат участие във всички диалози за бъдещо държавно управление, на които бъде поканено:

" Очаквам да има държавно управление. Ние ще поставим оптимални старания и ще подадем ръка на всички рационални политики и стратегии за съставяне на държавно управление. ... Трябва да има диалози за политики, тъй като другояче в обществото остава усещане за диалози за нещо друго ".

Той разяснява, че изборът на ръководител на Народното събрание и неналичието на избор на ръководители на някои парламентарни комисии не са знак за несъмнено болшинство.

" Не съм чул нито Весела Лечева, нито човек от екипа на президента Румен Радев да е звънял на някого от Движение за права и свободи и не мисля, че това е методът, по който следва да се дефинират председателските места в комисиите, това го вземат решение депутатите. Не би трябвало да се търси чак такава екзотика и да се намесват президентът и госпожа Лечева ", разяснява Хамид по отношение на изказвания на Политическа партия, че президентството и спортният министър Весела Лечева са оказали напън, с цел да не бъде определен Радостин Василев за ръководител на Комисията за младежта и спорта.

Движение за права и свободи ще продължи да издига собствен претендент за ръководител на парламентарната комисия по спорт, изрично акцентира Хамид.

По думите на депутата от ДПС от " Продължаваме промяната " издигат за ръководител на земеделската комисия " човек, който съгласно мнението на всички народни представители се е компрометирал и не е подобаващ за тази комисия ":

" От Движение за права и свободи нямаме искания наш представител да оглави комисията по земеделие в Народно събрание, нямаме и повдигнат наш претендент. Очаквам Политическа партия да повдигнат подобаващ претендент, с цел да бъде определен като ръководител. Няма да подкрепим Иван Христанов, нашите експерти по земеделие имат много запаси във връзка с неговата работа. Ще забележим по какъв начин ще се развие този спор.... Нито една парламентарна група не издигна собствен претендент за ръководител на земеделската комисия и от това разбирам, че нито една група няма искания към самата комисия, а към персоната на господин Христанов ".

Хамид Хамид изясни, че Правилникът за активността на Народно събрание показва, че при липса на определен ръководител на парламентарна комисия ръководителят на Народното събрание провежда съвещанията на тази комисия.

Според ръководителя на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в НС има връщане обратно в битката с престъпността:

" Критикували сме политическото управление на Министерство на вътрешните работи, че не провежда добре битката с престъпността, а се занимава с политическо инженерство и с репресии против политически лица и политически партии.... Ние дадохме оценка за извънредно слабото ръководство на Бойко Рашков. Не единствено едва, а и рисково ръководство на Министерство на вътрешните работи, тъй като то заплашва устоите на демокрацията ".

Хамид акцентира, че има проблем с функционалността, структурата и системата на прокуратурата, а не с персоната, която извършва длъжността основен прокурор:

" Затова сме предложили конституционни текстове, които регламентират ясно и тъкмо пълномощията на основния прокурор ".

Депутатът напомни, че Движение за права и свободи има рецензии към основния прокурор и те са за това, че прокуратурата на е протестирала оправдателната присъда на предприемача и издател Иво Прокопиев. 

По думите на Хамид Хамид Движение за права и свободи към този момент не желае оставката на президента Румен Радев, тъй като той се е трансформирал и към този момент търси разговор сред институциите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР