Червените картони са неизменна част от футбола. Има обаче една

...
Червените картони са неизменна част от футбола. Има обаче една
Коментари Харесай

Големите футболисти, които никога не видяха червения картон

Червените картони са неизменима част от футбола. Има обаче една доста рядка група от футболисти - такива, които по време на цялата си професионална кариера в никакъв случай не са напускали терена прибързано поради червен картон.

Вижте в нашата изложба едни от най-популярните измежду тях!

Филип Лам (Щутгарт, Байерн и Германия)

Започваме с един от най-впечатляващите в тази ранглиста. Филип Лам по този начин и не получи червен картон в богата си кариера за Байерн и немския народен тим, демонстрирайки че бранителите могат да играят и без съвсем никакви фаулове.

Раул Гонсалес (Реал Мадрид, Шалке, Ал-Сад, Ню Йорк Космос и Испания)

17 години като експерт: 388 гола в 932 мача на клубно равнище, 44 гола за Испания и отличник в Шампионската лига през 1998, 2000 и 2002 - първият голмайстор в два финала, само че нито един червен картон!

Гари Линекер (Лестър, Евертън, Барселона, Тотнъм, Нагоя Грампус Ейт и Англия)

567 мача и 281 гола за британската легенда, който като се изключи че няма нито един червен картон, няма и нито един жълт! Наистина необикновено!

Андрес Иниеста (Барселона и Испания)

Маестрото в средата на терена, спечелил всичко допустимо с екипа на Барселона и Испания. В над 750 мача обаче той по този начин и не е напускал терена поради червен картон.

Карим Бензема (Лион, Реал Мадрид и Франция)

Нападателят има над 650 мача на сметката си и в никакъв случай не е бил гонен.

Мишел Платини (Нанси, Сент Етиен, Ювентус и Франция)

Френската легенда има общо 655 мача за клуб и народен тим, само че не си е разрешавал да получи червен картон.

Жоао Моутиньо (Порто, Спортинг, Монако и Португалия)

С позицията си на терена Моутиньо е състезател, който може да получава доста картони. Но това не е по този начин и на 31 години той продължава да не е получавал червен картон.

Деймиън Дъф (Блекбърн, Челси, Нюкасъл, Фулъм, Мелбърн Сити, Шамрок Роувърс и Ирландия)

В 19-годишната си кариера крилото има над 700 мача на високо равнище и 0 червени картона.

Аарън Хюз (Нюкасъл, Астън Вила, Фулъм, Куинс Парк Рейнджърс, Брайтън, Мелбърн Сити, Керала Бластърс, Хартс и Северна Ирландия)

Преминалият през Нюкасъл и Фулъм бранител има 455 мача в Премиършип и над 100 дуела за родината си. И той няма червен картон.

Марко Боде (Вердер Бремен и Германия)

Левият краен бранител прекара цялата си кариера във Вердер Бремен. През 2012 той игра на финала на Световното състезание, а също така е първенец на Германия, троент притежател на локалната купа и е печелил КНК през 1992. Общо има 529 мача и единствено 13 жълти картона.

Доминик Рошетьо (Сент-Етиен, Париж, Тулуза и Франция)

Французинът завоюва Европейското състезание с "петлите " през 1984 и носеше прозвището "Зеления ангел ". През това време получи едвам три жълти картона.

Андрей Квасняк (Спарта Прага и Чехословакия)

"Играч на века " на Спартак. Квасня, втори на Световното през 1962, по този начин и не бе изпъден в 433 мача за клуба си и даже на терена помагаше на съдиите.

Йоргос Сидерис (Атромитос, Олимпиакос, Роял Антверпен и Гърция)

11 години Сидерис атакуваше за Олимпиакос от 1959 година нататък като вкара 224 гола в 284 мача. През 1979 стана първият гръцки футболист, заиграл в чужбина за белгийския Роял Антверпен. Бе прочут с мощта и битките си със бранителите, само че в никакъв случай не получи червен картон.

Ян Полхувар (Слован Братислава, Руда Хвежда Бърно, Лион, Жбройовка Бърно, Слован Виена и Чехословакия)

Защитникът е определен за най-хубав състезател на Словакия за XX век. През 1967 печели премията за Феърплей, а в 306 мачове за състезание и 62 дуела за националния отбор не е гонен в никакъв случай.

Чюнейт Танман (Галатасарай и Турция)

Капитанът на Галатасарай не е получавал нито един картон (дори жълт!) в своята 17-годишна кариера. С него през 80-те години грандът печели на два пъти турската лига и два пъти Купата на страната.

Максим Босис (Нант, Париж и Франция)

В 710 мача за клуба и страната си, бранителят получи единствено 4 жълти картона, а през 1984 година стана европейски първенец.

И двама, които влизат в класацията с лека спогодба:

Райън Гигс (Манчестър Юнайтед и Уелс)

964 мача за Манчестър Юнайтед и нито едно изпъждане за легендата. Гигс има и 62 мача за Уелс. Един от тях обаче, против Норвегия през 2001, приключи с два жълти картона и прибързано изпъждане.

Лионел Меси (Барселона и Аржентина)

Меси няма нито един червен картон за Барселона, само че кариерата му с Аржентина стартира много по-ошо. Само минута след влизането му в игра в контролата против Унгария през август 2005 Меси бе изпъден за удар без топка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР